Εξαιρετική συνταγή! Η λαγάνα έγινε πεντανόστιμη και αφράτη, και το πιο σημαντικό, ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση. Ακολούθησα τις οδηγίες βήμα προς βήμα και δεν συνάντησα καμία δυσκολία.
Υλικά
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ νερό χλιαρό
30γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Σουσάμι για πασπαλισμα
200γρ.νερο+1 κ.σ ζάχαρη για αλλειμα
Εκτέλεση
Σέ μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά,την ζάχαρη, και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμωνουμε ελαφρά αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διαπλασιαστει στην συνέχεια κόβουμε σε 2 κομμάτια την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή την θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρονερο ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλα μας πολλές γουβουλες ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′
καλή σας επιτυχία
H Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri