Λαγάνα εύκολη και γρήγορη
Εξαιρετική συνταγή! Η λαγάνα έγινε πεντανόστιμη και αφράτη, και το πιο σημαντικό, ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση. Ακολούθησα τις οδηγίες βήμα προς βήμα και δεν συνάντησα καμία δυσκολία.
Μου άρεσε ιδιαίτερα:
- Η απλότητα της συνταγής. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
- Η ταχύτητα της συνταγής. Η λαγάνα ήταν έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα.
- Η γεύση της λαγάνας. Ήταν αφράτη, τραγανή και με ωραίο άρωμα από το σουσάμι.
Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή τη συνταγή! Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να φτιάξουν μια εύκολη και νόστιμη λαγάνα στο σπίτι.
Επιπλέον:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως χυμό πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού, για να δώσετε στη λαγάνα σας ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε τη λαγάνα με άλλα υλικά εκτός από σουσάμι, όπως ηλιόσπορο, μαυροκούκι ή nigella.
- Η λαγάνα μπορεί να καταναλωθεί σκέτη ή με διάφορα συνοδευτικά, όπως τυρί, ελιές, ντομάτα, αγγούρι ή μαρούλι.
Υλικά
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ νερό χλιαρό
30γρ ζάχαρη
15 γρ αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Σουσάμι για πασπαλισμα
200γρ.νερο+1 κ.σ ζάχαρη για αλλειμα
Εκτέλεση
Σέ μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά,την ζάχαρη, και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμωνουμε ελαφρά αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διαπλασιαστει στην συνέχεια κόβουμε σε 2 κομμάτια την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή την θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρονερο ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλα μας πολλές γουβουλες ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′
καλή σας επιτυχία
H Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri