Κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά

Στήθος κοτόπουλο 300 γρ
Μανιτάρια ανάμεικτα 200 γρ
Κόκκινη Πιπεριά 1
μαϊντανού 1 κλωνάρι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ
Σκελίδα Σκόρδο 1
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες
Πλένουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τον πυρήνα και την κόβουμε στη μέση αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους, αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε.
Βάζουμε μια κουταλιά λάδι στο τηγάνι και ροδίζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κρέας, γυρίζοντάς το συχνά, πρέπει να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη δεύτερη κουταλιά λάδι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά νερό αν τσιγαρίσει πολύ.
Προσθέστε το στήθος κοτόπουλου και αφήστε το να ψηθεί μαζί με τα λαχανικά για άλλα 10 λεπτά.
Τα αλατοπιπερώνουμε όλα και τα αφήνουμε να αρωματίσουν καλά.
Πριν σερβίρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.

H συνταγή είναι από το kettycucinooggi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο όπως στα KFC🥓

Κοτόπουλο όπως στα KFC

Αν αγαπάτε το κοτόπουλο KFC, τότε αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.
Οι λωρίδες στηθους είναι απίστευτα νόστιμες, μυρωδάτες και ζουμερές 🤤

Συστατικά:

Φιλέτο κοτόπουλου – 500 g
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας. (+1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλεσμένο τζίντζερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σκόρδο αλεσμένο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καρύκευμα για κοτόπουλο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καυτερή πιπεριά – για γεύση
Αλεύρι – 200 g
Λάδι – για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή:

1. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε.
2. Θα μαρινάρουμε το φιλέτο σε εκείνα τα μπαχαρικά που συναντάμε συχνότερα σε παρόμοιες συνταγές.
Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι, ρίξτε μισό ποτήρι
νερό, ανακατέψτε τη μαρινάδα. Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε κοφτά κουταλάκια του γλυκού.

3. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτά μπαστουνάκια. Όσο πιο λεπτό το κόψετε τόσο πιο γρήγορα θα μαριναριστεί και θα τηγανιστεί.
4. Βάζουμε το φιλέτο στη μαρινάδα, αφήνουμε 1-2 ώρες.
5. Ανακατεύουμε το αλεύρι και μια κουταλιά της σούπας πάπρικα.
6. Τυλίξτε τις μαριναρισμένες λωρίδες σε αλεύρι.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι πάνω από τον νεροχύτη.
7. Ρίξτε γρήγορα το παναρισμένο κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια,
ανασηκώστε με τρυπητη κουταλα και αφήστε όλο το νερό να στραγγίσει.

Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
8. Τοποθετήστε λωρίδες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι.
Οι λωρίδες κοτόπουλου όπως στο KFC είναι έτοιμες. Σερβίρετε αμέσως με το αγαπημένη σας σάλτσα, φρέσκα λαχανικά και
μυρωδικά.
Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοιο με το πρωτότυπο, μόνο πιο νόστιμο)).

Νόστιμο 😀❤

Η Συνταγή είναι της Marianna Ilavska

Προηγούμενο άρθροΡωσική σαλάτα με μυστική σπιτική μαγιονέζα ❤️
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με κρέμα μανιταριών και σπανάκι…φτιαγμένο σε μόλις 20 λεπτά