Μόλις αντίκρισα τους Λουκουμάδες αυτούς, σαγηνεύτηκα από το χρυσαφένιο χρώμα τους, το τέλειο στρογγυλό σχήμα και το αφράτο ύφος τους. Ήταν σαν να έβγαιναν από παραμυθένιο πίνακα ζωγραφικής!

Συστατικά:

4 αυγά
120 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι 00
60 g άμυλο πατάτας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Τριμμένο ξύσμα 1 λεμονιού (προαιρετικά)
Μέλι για διακόσμηση (προαιρετικά)

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε ένα ταψί για ντόνατς, βουτυρώνοντάς το ελαφρά και αλευρώνοντάς το για να μην κολλήσουν οι λουκουμάδες.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και τους τοποθετούμε σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να κάνουν μαλακές κορυφές.
Προσθέστε σταδιακά τη μισή ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχει μια  γυαλιστερή υφή. Αφήνω στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού αν θέλετε να δώσετε μια νότα φρεσκάδας στο γλυκό.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα κρόκου αυγού και ζάχαρης και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα κρόκων και αλευριού λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μην διαλύσετε το μείγμα και διατηρήσετε την ελαφριά ζύμη.

Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες για ντόνατς, γεμίζοντας τες μέχρι τα τρία τέταρτα της χωρητικότητάς τους.
Τοποθετήστε τα ντόνατς στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 15 με 18 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και τσεκαρετε με οδοντογλυφίδ στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα ντόνατς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς στο ταψί για λίγα λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Όταν οι λουκουμάδες κρυώσουν τελείως, μπορείτε να τους μελώσετε άχνη για μια πιο φανταχτερή παρουσίαση αν θέλετε.
Σερβίρετε λουκουμάδες σύννεφο ως επιδόρπιο ή ελαφρύ σνακ και απολαύστε τους με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ για μια στιγμή καθαρής απόλαυσης.