Λουκουμάδες μεγάλοι φουσκωτοί

Οι λουκουμάδες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά του όλων των εποχών στην Ελλάδα. Είναι αφράτοι, τραγανοί και γαρνιρισμένοι με μέλι, καρύδι, και κανέλα.
Οι μεγάλοι φουσκωτοί λουκουμάδες είναι μια ιδιαίτερη εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού. Είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και έχουν πιο αφράτη και τραγανή υφή.
Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που θα σας ζεστάνει και θα σας γλυκάνει, οι μεγάλοι φουσκωτοί λουκουμάδες είναι η ιδανική επιλογή.

Διαθέσιμοι σε διάφορες γεύσεις

Οι μεγάλοι φουσκωτοί λουκουμάδες μπορουν να γινουν με διάφορες γεύσεις, όπως:

Κλασικοί με μέλι κανέλα καρύδι
Με σοκολάτα
Με καρύδα
Με φρούτα

Υλικά

1 κιλό αλεύρι μανα κεραμαρη γοχ
αλάτι
λιγη ζαχαριτσα
2 κουταλιές λάδι
2 αυγά
μαγια νωπή
νερο είναι 1 μπρίκι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά
Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
Βαζω σπορέλαιο στο τηγάνι κοβω με το χέρι τηγανιζω τρώω και ότι μένει τρώνε και οι υπόλοιποι

Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκουμάδες με ρούμι χωρίς αυγά

Αν δεν σταματήσει να βρέχει, εγω θα αδειάσω το ντουλάπι 🤣 μαγειρεύω όλη μέρα, και τρώω 😁 θα είμαι μπαλονι το καλικαιρι στη θάλασσα 🤣
 😍

Υλικά

400 γρ αλεύρι 00
2ml άρωμα ρούμι
70 γρ αλεύρι
150 ml ζεστό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά μπύρας
50 ml ηλιέλαιο
λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, το ρούμι και το αλεύρι,
ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε να φουσκώσει για 90 λεπτά, ανοιγουμε με πλάστη και βγαζουμε ένα φύλλο πάχους 5 χιλιοστών, κόβετε τους λουκουμάδες με ένα κουπ πατα και ενα ποτηρακι σφηνακι για την τρύπα, αν δεν έχετε τίποτα, χρησιμοποιήστε καπάκι μπουκαλιού, ζεστάνετε το λάδι και βάζετε 3 4 τη φορά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, πασπαλίζετε με γλάσο σοκολάτα ή ζάχαρη αχνη

καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΤο απόλυτο comfort food για τους λάτρεις της Μεσογείου
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με ρύζι