Λουκουμάδες με πορτοκάλι

Χρυσαφένιοι, αφράτοι και ζουμεροί, οι λουκουμάδες με πορτοκάλι αποτελούν μια αξεπέραστη απόλαυση που ξυπνάει μνήμες παιδικής ανεμελιάς. Η πλούσια γεύση του πορτοκαλιού δίνει στους λουκουμάδες μια φρέσκια και δροσερή νότα, ενώ η ζαχαρωμενη επικάλυψη τους κάνει ακαταμάχητα δελεαστικούς.

Υλικά για περίπου 16 κομμάτια

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
50 γρ. ζάχαρη άχνη + ζάχαρη για το πασπάλισμα
50 γρ. βούτυρο
ξυσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμός μισού πορτοκαλιού
200ml γάλα
6 γρ. μαγιά μπύρας
Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λικέρ κατά βούληση.

Διαδικασία:

Δουλέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέστε το ξύσμα, το χυμό , το εκχύλισμα βανίλιας , το λικέρ, το αλεύρι και το χλιαρό γάλα με τη μαγιά διαλυμένη σε αυτό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει σφιχτή και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο.
Μόλις απορροφηθεί καλά, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα κλειστό μπολ.
Όταν δείτε ότι αρχίζει να φουσκώνει, τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.

Το πρωί το βγάζετε από το ψυγείο, περιμένετε περίπου μια ώρα και στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη όχι πολύ λεπτό και φτιάχνετε μικρά σχήματα με έναν κόφτη κουπ πατα, τα τοποθετείτε σε τετράγωνα αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να φουσκώσουν στο φούρνο με αναμμένο το φως μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
Τηγανίστε τα σε όχι πολύ καυτό λάδι… περίπου 160 βαθμούς.
Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα βουτάτε ακόμα ζεστά στη ζάχαρη.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με σταφίδες
Επόμενο άρθροΗ απόλαυση συναντά την υγεία: Παστέλι ολικής με ξηρούς καρπούς