Mοσχάρι με μελιτζάνες

Καλησπέρα υπέροχοι άνθρωποι, απόψε είχαμε ένα μοσχάρι με μελιτζάνες, ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας που είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και σε άλλα μέρη της περιοχής της Μεσογείου.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρισιο κρέας κομμένο σε κομμάτια (Χρησιμοποίησα μοσχαρισιο κρέας, το μέρος από τον ώμο που χρησιμοποιείται συνήθως για μαγειρευτά.)
2 μελιτζάνες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνης,
1 ξυλάκι κανέλας,
10 κόκκους μπαχαρι
αλάτι, πιπέρι και αλεύρι.
2 κρεμμύδια,
3 σκελίδες σκόρδο
λίγη πάστα ντομάτας.
1 κουτάκι ντομάτα
φρέσκο ​​θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο.

Εκτέλεση

Μια ώρα πριν ξεκινήσω το μαγείρεμα έβγαλα το κρέας μου από το ψυγείο και το έβαλα σε χαρτοπετσέτα για να στεγνώσει καλά και να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ενώ το έκανα αυτό, πρόσθεσα σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί 3 φύλλα δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλας, 10 κόκκους μπαχαρι Σοτάρω το κρέας και πασπαλισμένο με αλάτι, πιπέρι και αλεύρι.
Όταν έχει ωραίο χρυσό χρώμα το αφήνω στην άκρη και μετά στο ίδιο τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια, σκόρδο και προσθέτω λίγη πάστα ντομάτας.

Προσθέτω το κρασί, μετά το κρέας και ένα κουτάκι ντομάτα, λίγο νερό, φρέσκο ​​θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λίγο κύμινο.
Μόλις βράσει, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 1,5 ώρα.
30 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, έκοψα τις μελιτζάνες μου σε κομμάτια, τις αλάτισα για περίπου 30 λεπτά για να απομακρυνθεί η πικρία, τις λάδωσα με ένα πινέλο και τις έβαλα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 210 Κελσίου.
Τα πρόσθεσα στο τηγάνι και σιγόβρασα για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
Το φάγαμε με ψωμί.

Καλή Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Τιραμισού σε μπισκοτένια βάση
Επόμενο άρθροΜπριζόλες λαιμού με πατάτες και κρεμμύδι!