Mοσχαρίσιο στιφάδο με λιαστές ντομάτες
Υλικά
Mοσχαρίσιο κρέας – 600 g
λιαστές ντομάτες σε λάδι – 5-6 τεμ.
κρεμμύδι – 1 τεμ.
ξηρό λευκό κρασί – 50 ml
1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό,
θυμάρι και δεντρολίβανο
Αλάτι για γεύση
Πώς να το μαγειρέψετε
Κόψτε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια, ρίξτε ένα ποτήρι νερό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το κρέας μέχρι να μαλακώσει (μου πήρε 40-50 λεπτά).
Όσο σιγοβράζει το κρέας, τηγανίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες για 5 λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές λωρίδες.
Συνδυάζουμε το βραστό κρέας με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με μυρωδικά, προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε όλα μαζί για 10-15 λεπτά.
Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό. Σερβίρετε το έτοιμο κρέας με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
Καλή όρεξη!