Ακούγεται πεντανόστιμη η συνταγή της κας Ελινα Σκλαβου για μπιφτέκια στα κάρβουνα με κασέρι! Ας δούμε τα βήματα:

Υλικά:

800γρ. κιμάς (500γρ. χοιρινός, 300γρ. μοσχαρίσιος)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες και στραγγισμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 αυγά
1κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1κ.γ. πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1κ.σ. κρεμμυδοσκόνη
Σκόνη σκόρδου
1κ.γ. μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Φέτες κασέρι
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Ζυμώστε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.
Πλάθετε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα.
Ψήστε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή σε ψησταριά μέχρι να ψηθούν καλά.
Αφού ψηθούν ανοίξτε μερικά μπιφτέκια στη μέση, βάλτε φέτες κασέρι, κλείστε τα και ψήστε τα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αλείψτε τα μπιφτέκια με λίγο βούτυρο.
Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια φωλιά με τυριά στο φούρνο

μπιφτέκια φωλιά

Τα μπιφτέκια φωλιά με τυριά στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μου. Είναι ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές.

Τα μπιφτέκια είναι φτιαγμένα από μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά, και συνήθως περιέχουν και λίγο ψωμί, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά και μυρωδικά. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως το κίτρινο τυρί, η φέτα ή το κασέρι.

Τα μπιφτέκια ψήνονται στο φούρνο, και καθώς ψήνονται, δημιουργούν μια ωραία κρούστα. Το τυρί λιώνει και γίνεται χρυσαφένιο, και τα μπιφτέκια γίνονται ζουμερά και πεντανόστιμα.

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη σε γάλα
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ρύζι με κουρκουμά

1 φλιτζάνι ρύζι με λαχανικα
2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη ψίχα ψωμιού, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάστε 10 μπιφτέκια σε σχήμα σχήματος δαχτυλίδι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί τσένταρ και τη φέτα.
Βάλτε λίγο από το μείγμα τυριών στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού.
Σχεδιάστε ένα άνοιγμα στο μπιφτέκι, ώστε να φανεί το τυρί.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και το τυρί να λιώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το ρύζι με κουρκουμά.
Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τον κουρκουμά και το αλάτι.
Προσθέστε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά.
Σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αφήστε το ρύζι να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρισμα

Σερβίρετε τα μπιφτέκια φωλιά με το ρύζι με κουρκουμά και λίγο επιπλέον τυρί τσένταρ.

Tips

Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των μπιφτεκιών 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των μπιφτεκιών 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο.
Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες φούρνου με τυρί

ένα πολύ καλό συνοδευτικό 😋😋😋.

Συστατικά:

για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες
2 μικρά χρυσά κρεμμύδια
200 γραμμάρια ντοματίνια
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
50 γρ βούτυρο
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για γεύση.
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μισά τα ντοματίνια, τη ρίγανη, αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και ψήστε τα για περίπου 45 λεπτά στους 200 °, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν οι πατάτες είναι καλά ψημένες. Τα βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το κομμάτια βούτυρο. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να διαλυθεί τελείως η μοτσαρέλα.

Σερβίρετε αμέσως τις πατάτες