Κρεμώδης τραγανή Σπανακοτυρόπιτα

Είναι μια εξαιρετικά απλή κρεμώδης τραγανή πίτα και θα εντυπωσιάσει όποιον την κάνει!

Υλικα

3 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια
450 γραμμάρια σπανάκι
450 γραμμάρια φέτα,
150 γραμμάρια γραβιέρα
350 ml ανθρακούχο νερό
1 λίτρο γάλα ζεστό
110 γρ. Βούτυρο
110 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους αυγών
Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
αλατι
πιπέρι
15 φύλλα ζύμης
150 g βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σπανάκι και ξεκινάμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα τότε προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πήξει και πάρουμε μία κρέμα.
Μετά ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο το τυρί φέτα και ανακατεύουμε προσθέτουμε και την τριμμένη γραβιέρα αλάτι, πιπέρι και 2 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει σαν μπεσαμελ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρώνουμε στη βάση του ταψιού 2 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα και απο πάνω.


Στην συνεχεια βάζουμε 3-4 φύλλα σουρωμένα μεσα στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω όλο το μείγμα σπανάκι.


Ξαναβάζουμε σουρωμένα φύλλα πάνω από την γέμιση

τα ραντίζουμε με βούτυρο και απο πάνω σκεπαζουμε με ένα φύλλο και βουτυρώνουμε.


Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό.


Ψήνουμε την πίτα 190 βαθμούς για μία ώρα

Καλή Επιτυχια

Find More delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ της γιαγιάς χωρίς ψησιμο…κατάλληλο ειδικά το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΕίναι το πιο ελαφρύ και αφράτο Κέικ Βανίλιας…