Mυρμηγκάτο

Yλικα

125 γρ. βούτυρο αναλατο,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
6 αυγα,
1 βανίλια,
ξυσμα πορτοκαλιού,
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ,
1 κουταλάκι μπεκιν παουτερ,
1/2 φλυτζάνι τρούφα σοκολάτας η νιφάδες σοκολάτας

Σιρόπι
2 φλυτζάνια νερο,
2 φλυτζάνια ζάχαρη,
φλούδα πορτοκαλιού,
1 βανίλια

Επικάλυψη
125 γρ. βούτυρο,
3 κουταλιές ζάχαρη,
4 κουταλιάς άγλυκο κακαο,
1 φλυτζάνι νερο,
1/2 φλυτζάνι γαλα,
2 κουταλιές κορν φλαουρ,
1 βανιλια

Γαρνίρισμα
στο γυρο του γλυκου ριχνουμε τρουφα

Εκτέλεση

Χτυπούμε το βούτυρο, ζάχαρη, αυγα, βανίλια, ξύσμα, αλεύρι και μπεκιν όπως φτιάχνουμε ένα απλο κέικ, προσθέτουμε στο τέλος την τρούφα, ψήνουμε σε φόρμα στρογγυλή με άνοιγμα σε προθερμενωμενο φούρνο για 30 λεπτά.

Σιρόπι.. 10 λεπτα βρασμό.. όταν κρυώσει περιχύνουμε το σιρόπι.

Επικαλυψη… λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε σε μπολ τη ζάχαρη, κακάο, νερο, γαλα, κορν φλαουρ, βανίλια, τα ανακατεύουμε καλα και τα ριχνουμε στο μείγμα βουτύρου και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γλασο μεχρι να γινει παχύρρευστο. Περιχύνουμε το γλασο στο κρυο γλυκο και πασπαλίζουμε το γυρω γύρω με τρουφα

Καλη Επιτυχία

Πηγη: Μαγειρικές Διαδρομές Αννίτας

Προηγούμενο άρθροΤάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο / μόνο για τους λάτρεις της σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜαλακά τυροπιτάκια με χειροποίητη ζύμη