Κάστανα με επικάλυψη σοκολάτας

Tα κάστανα με επικάλυψη σοκολάτας! Μια ακαταμάχητη λιχουδιά που συνδυάζει την γήινη γεύση του κάστανου με την πλούσια και βελούδινη σοκολάτα. Κάθε μπουκιά είναι μια μικρή έκρηξη απόλαυσης που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Η τραγανή σοκολάτα σπάει στο δόντι, αποκαλύπτοντας το μαλακό και ζουμερό κάστανο. Η γλυκιά γεύση του κάστανου αγκαλιάζεται από την σοκολάτα, δημιουργώντας ένα αξεπέραστο γευστικό πάντρεμα.

Είτε τα απολαμβάνετε ζεστά, είτε κρύα, τα κάστανα με σοκολάτα είναι πάντα μια τέλεια επιλογή. Ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ, για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για να κλείσετε ένα γεύμα με τον πιο γλυκό τρόπο.

Επιλέξτε τα σε διάφορες γεύσεις: μαύρη σοκολάτα, γάλακτος, λευκή σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς, με λικέρ… οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Κάστανα με σοκολάτα:

  • Μια γλυκιά απόλαυση για κάθε στιγμή.
  • Ένα τέλειο δώρο για τους αγαπημένους σας.
  • Μια γευστική παράδοση που συνεχίζεται.

Δοκιμάστε τα και εσείς! Σίγουρα θα γίνουν η αγαπημένη σας λιχουδιά!

Συστατικά

20 καβουρδισμένα και καθαρισμένα κάστανα
1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή κονιάκ
120 γρ. μαύρη σοκολάτα *σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Φυστίκι αιγίνης τριμμενο

Μέθοδος

Τοποθετήστε τα κάστανα σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε με ρούμι (Ή κονιάκ) και μαρινάρετε για ένα βράδυ. *Βρήκα ότι το τύλιγμα με ένα κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος τροφίμων είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαριναριστούν ομοιόμορφα τα κάστανα με την ελάχιστη ποσότητα ρούμι.
Στεγνώστε τα μαριναρισμένα κάστανα με χαρτί κουζίνας.
Τοποθετήστε τη σπασμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2
λεπτά Ή πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λεία.
Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Βουτήξτε μερικά κάστανα στη λιωμένη σοκολάτα, και στη συνέχεια σηκώστε τα με 2 πιρούνια ή ξυλάκια, ένα κάστανο τη φορά, και τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κάστανα. Πασπαλίζεται με φυστικι αιγίνης
Αφήστε τα να κρυώσουν μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό ρολό γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα

Χοιρινό ρολό γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα

Υλικά

1 με 1,5 κιλό μπούτι χοιρινό.
300γρ. δαμάσκηνα.
250γρ. κάστανα.
200γρ. κρουτόν.
2 κιλά πατάτες.
1 μεγάλο κρεμμύδι.
7 φέτες μπέικον.
200γρ. κεφαλοτύρι.
Μία κούπα λευκό κρασί.
Μία κούπα μαυροδάφνη.
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίζει να μαρινάρεται, βάζουμε το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια κούπα λευκό κρασί και τα βράζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το μισό κρασί.
Τότε ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν εξατμιστεί τελείως το κρασί, ρίχνουμε τα κρουτόν και βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα, ώστε τα κρουτόν να απορροφήσουν τα υγρά του μείγματος.
Το χοιρινό είναι ήδη ανοιγμένο – φιλεταρισμένο, ώστε να μπορεί να τυλιχθεί. Ξεκινάμε βάζοντας το κεφαλοτύρι, μετά τα μισά κάστανα και στο τέλος το μισό μείγμα, που φτιάξαμε προηγουμένως. Το δένουμε με σπάγκο ή το περνάμε μέσα σε ένα διχτάκι και το βάζουμε μέσα στη γάστρα.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις πατάτες γύρω από το ρολό, τα υπόλοιπα κάστανα και το μείγμα, που μας περίσσεψε. Τέλος, ρίχνουμε επάνω στη γαρνιτούρα(πατάτες – κάστανα – μείγμα) ένα ποτήρι μαυροδάφνη.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 2 με 2½ περίπου ώρες στους 200 με 220 βαθμούς. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας, για να ροδίσει το ρολό μας.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από τα mitsomageiremata όπου θα δείτε και περισσότερες φωτογραφίες και το βίντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη τουρτα με βατόμουρα
Επόμενο άρθροΠαστουρμαδοπιτάκια: Κροκάν, πικάντικο και ακαταμάχητο!