Μαγειρευτές μπριζόλες με νόστιμη σάλτσα μανιταριών

H Συνταγή είναι απο το site Στην κουζίνα με τον Μπένι

Για 3 μερίδες χρειάζεστε:

✅3 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό χωρίς κόκαλα /700 γρ./
✅4 καρότα μεσαίου μεγέθους /κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ./
✅500 γρ μανιτάρια
✅5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο /κομμένες σε φέτες μέτριου πάχους/
✅Ένα κομμάτι σελινόριζα /κομμένο σε μικρούς κύβους/
✅80 γρ βούτυρο
✅3 κ.σ. λάδι
✅Αλάτι κατά βούληση
✅Μια μεγάλη πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
✅2 κουτ.γλ γεμάτο φυσικό κορν φλαουρ
✅ Μαϊντανός
✅Μια χούφτα ξερά μανιτάρια
✅Πουρές πατάτας: 1 κιλό. πατάτες, 100 γρ βούτυρο, 350 ml. φρέσκο γάλα, αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Μουλιάζω μια χούφτα μαναιταρια σε δροσερό νερό για 30 λεπτά.Φυσικά, μπορείτε να τα παραλείψετε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω 3 κ.σ. λάδι και βάζουμε τα τρία κομμάτια του κρέατος. Τα αλάτισα και τα σωταρισα μέχρι να πάρουν ένα μαύρισμα.
Έπειτα τα αναποδογυρίζω, τα αλάτισα ελαφρά και τα μαγείρεψα μέχρι να ροδίσει η δεύτερη πλευρά. Τα έβγαλα σε ένα πιάτο και πρόσθεσα στην κατσαρόλα το βουτυρο, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο. Αλάτισα και μαγείρεψα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακωσουν λιγο και μετά πρόσθεσα τα μανιτάρια.
Πρόσθεσα λίγο ακόμα αλάτι και μαγείρεψα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα πρόσθεσα τα κομμάτια του κρέατος, πασπαλίζοντας με μαύρο πιπέρι, πρόσθεσα τα στραγγισμένα μανιτάρια και έριξα ζεστό νερό να σκεπάσει όλα τα υλικά. Έβαλα το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμήλωσα τη φωτιά στο 3 από 6 στο μάτι της κουζίνας μου και μαγείρεψα για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.

Είναι σημαντικό να έχει μείνει άφθονη σάλτσα στην κατσαρολα. Ανακάτεψα το κορν φλαουρ με 100 ml. κρύο νερό και το έριξε στην κατσαρόλα.
Ανακάτεψα απαλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η σάλτσα και μαγείρεψα για όχι περισσότερο από ένα λεπτό, μετά απομάκρυνα την από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, έβρασα καθαρισμένες και χοντροκομμένες πατάτες με 1 κουτ.γξ άλας Τα στράγγισα, πρόσθεσα το βούτυρο και λίγο από το χλιαρό γάλα και με την
τρυπητή κουτάλα, τα έκανα έναν λείο και αφράτο πουρέ. Πρόσθεσα το υπόλοιπο γάλα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό πάχος.
Σέρβιρα μια μερίδα κρέας καλυμμένη με σάλτσα, μανιτάρια και καρότο, από πάνω πουρέ και πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη! 😋

Προηγούμενο άρθροΡοδέλες Μελιτζάνας γεμιστές στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΜπουρέκια με παστουρμά