Μακαρόνια Φούρνου με τυριά
Συστατικά:
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το πιάτο είναι:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 βάζο σάλτσα σπαγγέτι Barila
220 gr τυρί κρέμα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
220 γρ τυρί ανθοτυρο (ισούται με 1 φλιτζάνι)
½ φλιτζάνι βούτυρο (1 ξυλάκι)
1 κιλό μακαρόνια 16 oz
Τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°.
(Η προθέρμανση φούρνου σας σε μια συγκεκριμένη προαναφερθείσα θερμοκρασία πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να
δημιουργηθεί ένας χώρος ρυθμιζόμενος από τη θερμότητα μέσα στον φούρνο).
Βράστε τα μακαρόνια σας μέχρι να γίνουν al dente (να σφίξουν). Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να συναρμολογηθούν.
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το ανθότυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά
Σοτάρετε το κιμά σας και όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε το καλά.
Για να τον σοτάρετε βάζετε το κιμά σε ένα τηγάνι – κατά προτίμηση αντικολλητικό – σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ.)
Συνδυάστε το κιμά με τη σάλτσα σπαγγέτι σας.
Βάλτε μερικές φέτες βούτυρο σε ένα ταψί 22×30 και στη συνέχεια ρίξτε τα μισά από τα ζυμαρικά από πάνω.
(Η προσθήκη του βουτύρου πρώτα δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Το βούτυρο λειτουργεί ως αντικολλητικός παράγοντας για να αποτρέψει – ή να μετριάσει – κομμάτια της κατσαρόλας σπαγγέτι να κολλήσουν στο ταψί όταν τελειώσει.
Παίρνετε το μείγμα του τυριού κρέμα σας και ρίχνετε από πάνω τα μακαρόνια. Απλώνουμε καλά πάνω από τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από το μείγμα του τυριού κρέμα. Βάλτε μερικές ακόμα φέτες βούτυρο πάνω από τα μακαρόνια.
Ρίξτε τα μακαρόνια και τη σάλτσα κιμά πάνω από τα μακαρόνια σας.
Τώρα είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά ρίχνουμε από πάνω την επιθυμητή ποσότητα τριμμένου τυριού και επιστρέφουμε στο φούρνο για 15 λεπτά για να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε, και απολαύστε!
ΠΗΓΗ: https://ladysuniverse.com/