Διαφήμιση

Μακαρόνια με τόνο, ελιές και λιαστές ντομάτες

Τα μακαρόνια με τόνο, ελιές και λιαστές ντομάτες είναι μια απλή και εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο.

Προσθήκες και παραλλαγές:

  • Για να κάνετε τη συνταγή πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας ή ένα φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  • Για να δώσετε στη συνταγή μια πιο μεσογειακή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ρίγανη ή βασιλικό.
  • Για μια πιο πικάντική εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα πιπέρι τσίλι ή μια κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα.

Υλικά

Διαφήμιση
  • 500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πένες, κ.λπ.)
  • 300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 12 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διαφήμιση
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  5. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Διαφήμιση


  • Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ελιές Καλαμών με ελιές πράσινες ή μαύρες.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στη σάλτσα, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή φέτα.

Καλή απόλαυση

Photo: Alessandro Monti

Διαφήμιση
Διαφήμιση