Μακαρόνια τριβελάκι ολικής αλέσεως με κρέας χοιρινό

Τα μακαρόνια τριβελάκι ολικής αλέσεως με κρέας χοιρινό είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το χοιρινό κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό σπάλα
1 πάκο μακαρόνια τριβελάκι 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια 2 κ.σ. πελτέ
250 ml χυμός ντομάτας 1 κ.γ. ζάχαρη
1 καρότο τριμμένο (προαιρετικά) 4 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε τον πελτέ,το χυμό ντομάτας,τη ζάχαρη και προσθέτουμε αρκετό νερό 5 κούπες.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού μέχρι να βάλουμε τα μακαρόνια τριβελάκι.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια τριβελάκι,αλάτι και λίγο έξτρα
ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 13 λεπτά περίπου.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε βραστό νερό.

H συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρόνια Φούρνου με Φέτα

Υλικά

1/2 συσκευασία οποιουδήποτε είδους ζυμαρικών,
3 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 ποτήρια γάλα,
250 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα,
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό,
200 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ,
Αλάτι πιπέρι.

Προετοιμασια

Βράστε τα ζυμαρικά συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου,
Λιώνετε το βούτυρο και ζεστό,
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια,
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε σε ένα δίσκο ψησίματος 21 * 21 cm που λιπαίνετε το κάτω μέρος και τιςπλευρές.
Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί φέτα και το μαϊντανό και ανακατέψτε,
Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Καλύψτε το με τριμμένο τυρί τσένταρ και τοποθετήστε το στο φούρνο προ θερμασμένο στους 190 βαθμούς,
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΑπό τα ποιο αφράτα υπέροχα τυροπιτάκια που θα έχετε φάει !
Επόμενο άρθροΤα εύκολα τυροπιτάκια του Ευτύχη