Μακαρονόπιτα

Αυτό το πιάτο είναι απλά τέλειο:

  • Η κρούστα είναι χρυσαφένια και τραγανή, ψημένη στην εντέλεια.
  • Η γεμιση είναι πλούσια και κρεμώδης, με την τέλεια ισορροπία γεύσεων.
  • Το τυρί είναι λιωμένο και ζεστό, τυλίγοντας τα μακαρόνια σε μια ζεστή αγκαλιά.
  • Τα μακαρόνια είναι al dente, προσφέροντας μια ωραία αντίθεση στην υφή.

Είναι ένα πιάτο που:

  • Είναι χορταστικό και θρεπτικό, ιδανικό για γεύμα ή δείπνο.
  • Είναι εύκολο να φτιαχτεί, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
  • Είναι ευέλικτο, καθώς μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά που σας αρέσουν.
  • Είναι πάντα δημοφιλές, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Συνολικά, η μακαρονόπιτα είναι ένα κλασικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι νόστιμο, χορταστικό και εύκολο να φτιαχτεί. Σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας!

Καλή όρεξη!

Υλικά :

Για το φύλλο

2 κούπες αλέυρι
2-3 σταγόνες ξύδι
αλατάκι
1-2 κουταλιές λάδι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό (περίππου)

Γέμιση:
250-300 γρμ μακαρόνια χοντρά Ν 2 ή πέννες
400 γρμ φέτα (καλό είναι να έχουμε δυο είδη φέτας, σκληρή και μαλακή)
1/2 φλιτζάνι γάλα
2-3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί

Βράζουμε τα τα μακαρόνια al dente σουρώνουμε και τα γυρίζουμε ξανά
στη κατσαρόλα προσθέτοντας τις 2 κουταλιές βούτυρο

Ανοίγουμε τα φύλλα (2 ή 3), λαδώνουμε καλά ενα ταψάκι και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο .
Λαδώνουμε ξανά τοποθετούμε το δέυτερο κλπ. Στην κατσαρόλα που έχουμε τα μακαρόνια
προσθέτουμε την φέτα χοντροτριμμένη με πιρούνι ή με τα χεράκια μας.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το πιπεράκι και τα προσθέτουμε στο μείγμα
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί

Μακαρονόπιτα
Λαδώνουμε καλά τα φύλλα, τα γυρνάμε και κλείνουμε την πίτα .
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ως ότου
πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα και ξεροψηθούν .

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ

  • Εύκολη και γρήγορη: Ιδανική για όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο.
  • Χωρίς φύλλο: Για όσους θέλουν να αποφύγουν το φύλλο κρούστας ή για όσους δεν έχουν στο ντουλάπι τους.
  • Πλούσια γεύση: Η μπεσαμέλ δίνει μια υπέροχη κρεμώδη υφή, ενώ η φέτα προσθέτει αλμυρή γεύση.
  • Ευέλικτη: Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά, όπως ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές ή μπρόκολο.
  • Χορταστική: Ένα πιάτο αρκεί για να χορτάσει μικρούς και μεγάλους.
  • Ευπαρουσίαστη: Μπορούμε να την γαρνίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι, μαϊντανό ή ντομάτα.

Συμβουλές:

  • Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, για να μην λιώσουν στο ψήσιμο.
  • Χρησιμοποιούμε καλό τυρί φέτα, για πλούσια γεύση.
  • Φροντίζουμε η μπεσαμέλ να είναι πηχτή, για να μην μουσκέψει τα μακαρόνια.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Συνοψίζοντας:

Η μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό που ταιριάζει σε όλους. Μπορούμε να την φτιάξουμε με διάφορα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Καλή όρεξη!

Υλικα:

500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά
500 γρ.τυρί φέτα ή όσο πιο πολύ θέλει ο καθένας
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αφού βράσουμε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το τυρί σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το βιταμ, αλάτι κ ανακατεύουμε καλά.

Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα κ 1 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα, αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.ριχουμε αλάτι λίγο κ λίγο φέτα τυρί αν θέλουμε. Επειτα ρίχνουμε μια κούπα μπεσαμέλ στα μακαρόνια κ τα ανακατεύουμε..ρίχνουμε λάδι στο ταψί κ λίγο τριμμένη φρυγανιά. απλώνουμε τα μακαρόνια κ την μπεσαμελα από πάνω…Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ!!!

dav

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Aristea Stauroulia

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ κοτόπουλο πανέ με σάλτσα μανιταριών και λευκό κρασί
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα Ραντιστή: Φτιάξτε την και Εντυπωσιάστε