Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ
- Εύκολη και γρήγορη: Ιδανική για όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο.
- Χωρίς φύλλο: Για όσους θέλουν να αποφύγουν το φύλλο κρούστας ή για όσους δεν έχουν στο ντουλάπι τους.
- Πλούσια γεύση: Η μπεσαμέλ δίνει μια υπέροχη κρεμώδη υφή, ενώ η φέτα προσθέτει αλμυρή γεύση.
- Ευέλικτη: Μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα υλικά, όπως ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές ή μπρόκολο.
- Χορταστική: Ένα πιάτο αρκεί για να χορτάσει μικρούς και μεγάλους.
- Ευπαρουσίαστη: Μπορούμε να την γαρνίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι, μαϊντανό ή ντομάτα.
Συμβουλές:
- Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, για να μην λιώσουν στο ψήσιμο.
- Χρησιμοποιούμε καλό τυρί φέτα, για πλούσια γεύση.
- Φροντίζουμε η μπεσαμέλ να είναι πηχτή, για να μην μουσκέψει τα μακαρόνια.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Συνοψίζοντας:
Η μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό που ταιριάζει σε όλους. Μπορούμε να την φτιάξουμε με διάφορα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Καλή όρεξη!
Υλικα:
500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά
500 γρ.τυρί φέτα ή όσο πιο πολύ θέλει ο καθένας
2 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το τυρί σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το βιταμ, αλάτι κ ανακατεύουμε καλά.
Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα κ 1 ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα, αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.ριχουμε αλάτι λίγο κ λίγο φέτα τυρί αν θέλουμε. Επειτα ρίχνουμε μια κούπα μπεσαμέλ στα μακαρόνια κ τα ανακατεύουμε..ρίχνουμε λάδι στο ταψί κ λίγο τριμμένη φρυγανιά. απλώνουμε τα μακαρόνια κ την μπεσαμελα από πάνω…Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ!!!
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της Aristea Stauroulia