Μακαρονόπιτα 

Υλικά

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1/4 σφηνάκι ξύδι
1/2 κγ αλάτι
1 πακέτο Μακαρονια 5 νουμερο
300 γρ Τυρί
1 μπουκάλι Γάλα
5 αυγα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σ ένα μπολ βαζουμε το αλεύρι ρίχνουμε χλιαρό νερό περίπου μισο και παραπάνω μπρικι 2-3 κσ σουπας λάδι ξύδι,αλάτι ανακατευουμε με το κουτάλι και μετα το ζυμώνουμε πολυ καλα να μην κολλάει στα χέρια και το βάζουμε σε μπολ να ξεκουραστεί μέρχι να βρασουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια αφού τα σπασουμε.

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο τα κάνουμε μπαλακια αφήνουμε το ένα και το άλλό με αλεύρι το ανοίγουμε τα φύλλα περιπου 26-28 εκ. τα σκεπαζουμε και τ αφήνουμε στην άκρη

Μόλις βρασουν τα μακαρόνια τα στραγγιζουμε και τα ξαναβαζουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε μεσα 1/2 κσ αλάτι 1 μπουκάλι γάλα (όχι ολο) 1 ποτηρι του νερού περίπου ελαιόλαδο και ανακατευουμε να κρυωσουν και αφήνουμε να κρυωσει.
Αλλοιφουμε με μπολικο λάδι το ταψί και στρωνουμε το πρωτο φύλλο να κρέμετε έξω απο το ταψί.

Αφου κρυώσουν στην κατσαρόλα τα μακαρονια ρίχνουμε μεσα την φέτα χοντροτριμμένη και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε το μείγμα πάνω απο το φύλλο και το απλώνουμε και σκεπαζουμε με το αλλο φύλλο κοβουμε λίγο το φύλλο που κρέμετε απ έξω και κάνουμε ένα κοθρο με το υπολλοιπο.
Ρίχνουμε 1 ποτηρακι κρασιου λάδι απο πάνω και βάζουμε και 5 κγ βούτυρο διάσπαρτες
Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 40-50 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε Νηστίσιμο Ρυζόγαλο σε 5 μόλις βήματα!
Επόμενο άρθροXαλβάς φαρσάλων