Μακαρανόπιτα με φύλλο κρούστας

Η μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας είναι μία πίτα που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση της μακαρονάδας με την τραγανή υφή του φύλλου κρούστας. Η κρούστα που καλύπτει την πιτα προσθέτει μια επιπλέον υφή και γεύση στο πιάτο. Αυτή η μακαρονόπιτα είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα και είναι αγαπημένη σε όλες τις ηλικίες.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρουστας
1/2 κιλό πέννες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 αυγά
2 μισή κούπες γάλα
1 γιαούρτι
πιπέρι αλάτι και ρίγανη
600 γρ φέτα

Εκτέλεση

Βράζω τις πεννες τις στραγγίζω και τους ρίχνω το βούτυρο και τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τ αυγά , γάλα και 1 γιαούρτι.Ριχνω πιπέρι λίγο αλάτι και ρίγανη.
Στη συνέχεια τρίβω την φέτα μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και τα μακαρόνια.Ανακατευω απαλά!!!
Λαδωνω ένα μεγάλο ταψί και απλώνω τα φύλλα ένα ένα λαδωνοντας με το πινέλο.
Βαζω φύλλα κρούστας λεπτά 5 με 6 κάτω και άλλα τόσα πάνω.
Χαραζω απαλά λαδωνω και ραντίζω με νερό.Ψηνω σε μέτριο φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 1 ώρα!!!

Η Συνταγή είναι της Αγγελική Μυλωνά

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μακαρονόπιτα

Μακαρονοπιτα

Υλικά

Απ’ το μισό κιλό μακαρόνια Νο 6 βράζουμε τα μισά όχι πολυ βρασμένα
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο
200 γρ φέτα τριμμένη
3 αυγά και τον ένα κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη
1 ποτηράκι ελαιόλαδο και έξτρα για την επάλειψη των φύλλων
Λίγο αλάτι αν είναι αλμυρη η φέτα μη βάζετε πολύ
Λίγο πιπέρι
Λίγο κουρκουμά

Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό και έξτρα για το άνοιγμα των φύλλων
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπωλ τα υλικά της γέμισης και τα βάζουμε στην άκρη
Σε ταψακι ρίχνουμε το αλεύρι και τα άλλα υλικά της ζύμης και ζυμωνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Κόβουμε 4 μπαλάκια απ’ τη ζύμη μας τα δύο μεγαλύτερα για από κάτω και ανοίγουμε δύο φύλλα μεγάλα να προεξέχουν απ’ το ταψί μας… λαδωνουμε ένα ταψί αυτό της κουζίνας το μεγάλο και απλώνουμε τα δύο φύλλα λαδωνοντας τα και απλώνουμε τη γέμιση διαδοχικά… κατόπιν βάζουμε και τα άλλα δύο λαδωμένα γυρίζουμε τα προεξέχοντα αλλειφουμε με τον κρόκο ραντίζουμε με λίγο νεράκι που έχουμε ξεπλύνει το μπωλ της γέμισης ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β για μια ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλο: Μια μπουκιά που ξυπνάει αισθήσεις!
Επόμενο άρθροΑπαλή Σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού: Φτιάξτε τη δική σας Nutella!