Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Μαρέγκα

200 γρ Ασπράδι Αυγού
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ Κακάο Σκόνη κοσκινισμένο
200 γρ Ζάχαρη Άχνη κοσκινισμένη

Για την Μους Σοκολάτας
250 γρ Γάλα πλήρες
500 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
500 γρ Κρέμα Γάλακτος 35 % χτυπημένη

Για την Γκανάς Σοκολάτας
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
125 γρ Κρέμα Γάλακτος
1 κουτ γλυκού Μέλι

Για την Διακόσμηση
Μαρέγκες
Τρούφα Σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε τις μαρέγκες για την βάση γιατί τούρτα μας όπου στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα άσπράδια μαζί με τη ζάχαρη
και τα χτυπάμε για 7 με 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μία γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα
Εχουμε μία σφιχτή μαρεγκα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε κοσκινισμένα τη ζάχαρη άχνη και το κακάο
Στην συνέχεια ανακατεύουμε πολύ απαλα με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν στη μαρέγκα
Επειτα παίρνουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 25 εκατοστών και με τη βοήθεια ενός βρώσιμο μαρκαδόρου κάνουμε κύκλους ώστε να δημιουργήσουμε
τις βάσεις για την τούρτα μας
Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάμε να φτιάξουμε τις βάσεις για την τούρτα μας
Στα κενά που περισσεύουν φτιάχνουμε και κάποιος ροζέτες για την διακόσμηση
Ψήνουμε σε προθερμασμένος ο φούρνος 110 βαθμούς για περίπου 1 με μιαμιση ώρα και θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες όταν ξεκολλάνε
πάρα πολύ εύκολα από τη λαδόκολλα η βάση της τούρτας

Οταν πλέον έχουν ψηθεί η μαρέγκες μας και έχουν κρυώσει εντελώς ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα για την τούρτα μας
Σε ένα μπολ κατάλληλο για μικροκύματα βάζουμε την κουβερτούρα με το γάλα και τα βάζουμε στο μικροκύματα να λιώσουν
Οσο λιώνει η κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε ελαφριάς σαντιγή σε μορφή σαν γιαούρτι
Ανακατεύουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα ώστε να ομογενοποιηθουν την αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία της και στη
συνέχεια ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά

Οταν πλέον έχουμε αυτή την υπέροχη μου σοκολάτας βάζουμε τον πρώτο δίσκο από μαρέγκα στο τσέρκι και ρίχνουμε μία γενναιόδωρη
ποσότητα από την μους, τοποθετούμε και λίγες ροζέτες που φτιάξαμε πάνω στη μούς για περισσότερη τραγανότητα
βάζουμε το δεύτερο δίσκο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μούς και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 με 6 ώρες να σφίξει
Ετοιμη παγωμένη και διακοσμημένη η τούρτα μαρέγκας που φτιάξαμε την έχω διακοσμήσει με γκανας σοκολάτα στην επιφάνεια της ροζέτες
μαρέγκα στην κορυφή και στα πλαϊνά τρουφές σοκολάτας