Τι θα χρειαστούμε

2 ποτήρια σπορέλαιο
1 κουτάκι μπύρα
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλακή
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

Για τη γέμιση
1 κούπα καρύδια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ή Λουκούμια κομματάκια
ή χαλβά
ότι μας αρέσει

Πως θα το κάνουμε

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το σπορέλαιο, την μπύρα, το Μπέικιν Πάουντερ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει η ζύμη μαλακή, όχι σφιχτή, και να μην κολλάει στα χέρια, θα χρειαστείτε λιγότερο από 1 κιλό αλεύρι.
Παίρνουμε λίγο από τη ζύμη και ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο ούτε πολύ χοντρό, ούτε πολύ λεπτό.
Με ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη μας σε στρόγγυλα κομμάτια, βάζουμε στο κέντρο μια μισή κουταλιά μαρμελάδα και καρύδια και κλείνουμε γύρω γύρω το ζυμάρι μας να κολλήσει καλά. Το μέγεθος είναι περίπου όπως ένα μεγάλο καρύδι.
Αν γεμίσουμε με λουκούμι βάζουμε μισό λουκούμι και καρύδια και κλείνουμε καλά γύρω γύρω το ζυμάρι μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα λίγο μακριά το ένα από το άλλο γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο μας. Βγάζουμε αφού ροδίσουν ελαφρά και όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την άχνη μας και πασπαλίζουμε και από πάνω..

Περισσότερες Φωτογραφίες της Εκτέλεσης δείτε εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε ένα απλό γρήγορο κέικ, κρεμώδες, φρουτώδες και ζουμερό.
Επόμενο άρθροΜελωμένο Μοσχάρι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί