Μιλφέιγ χωρίς αυγά

Υλικά

3 σφολιάτες

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κσ ζάχαρη
4 κσ κορνφλαουρ
2 κσ αλεύρι
Εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ βούτυρο

Για την σαντιγι

200ml Κρέμα γάλακτος
1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τα φύλλα: Στον πάγκο εργασίας μας ανοίγουμε λίγο με πλάστη τα φύλλα, τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε
με άχνη ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα τρυπάμε ομοιόμορφα με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και διογκωθούν. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν
εντελώς.

Για την κρέμα

Βάζουμε σε κατσαρολάκι εκτός φωτιάς την ζάχαρη,το γάλα,το κόρν φλάουρ με το αλευρι,και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί εντελώς το κόρν φλάουρ και το αλευρι
Δένουμε σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας για να μη μας κολλήσει από κάτω
Όταν δέσει και έχει πάρει μια βράση κάνοντας μικρές φουσκαλίτσες κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο
Όσο είναι ζεστή σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μεμβράνη για να μη πιάσει κρουστά,αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ να αφρατέψει και την βάζουμε σε κορνέ
Στο ταψί μας προσαρμόζουμε μια στρώση από τετράγωνα σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω το 1/2 της κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας ξανά σφολιάτα και άλλη μία δόση κρέμας.
Χτυπάμε τη κρέμα γάκατος μαζί με τη βανίλια να γίνουν σαντιγί και απλώνουμε στο γλυκό μας.
Όση σφολιάτα έχει μείνει τη θρυμματίζουμε με τα χέρια και πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον κι όταν έρθει η στιγμή να σερβιρίρουμε,
κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

Η Συνταγή είναι της Marina Symeonidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό μιλφέιγ

Γλυκό μιλφέιγ

Υλικά:

1 φυτική σαντιγύ(στη πράσινη συσκευασία)500ml.
4 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας(άνθος αραβοσίτου).
1,200 γρ.γάλα.
3 πακέτα σφολιατίνια
Άχνη λίγη.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για λίγο.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες.
Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
(Ταψί μεσαίο η τάπερ).
Τοποθετούμε τα σφολιατίνια το ένα δίπλα στο άλλο,κάνουμε μια σειρά.
Απλώνουμε το μισή κρέμα.
Βάζουμε μια δεύτερη σειρά σφολιατίνια,και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα(κάνουμε δύο στρώσεις δηλαδή).
Τα σφολιατίνια που μένουν τα τρίβουμε και τα πασπαλίζουμε από πάνω.
Τέλος πασπαλίζουμε και λίγο άχνη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Κανταΐφι με κρέμα από γεύση φιστίκι Αιγίνης
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με σοκολάτα