Μηλόπιτα με ζουμερά καραμελωμένα μήλα

Υλικά

4-5 μήλα
120 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά
120 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν
λίγο αλάτι
βανίλιες
κανέλα σταφίδες καρύδια ξύσμα πορτοκαλιού και κονιάκ!!

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα τα στρώνουμε στο ταψί εγώ την έβαλα σε 32 νούμερο ρίχνουμε την μισή ζάχαρη σταφίδες καρύδια κανέλα ξύσμα πορτοκαλιού ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και τέλος ρίχνουμε το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει!!

Ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να μαλακώσουν!!

Σε ένα μπολ χτυπάμε ολόκληρα τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη ρίχνουμε τις βανίλιες το αλάτι το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν!!
Αδειάζουμε το κέικ πάνω στα μήλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα δεκαπέντε με είκοσι λεπτά!!

smart

H συνταγή είναι της Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μηλόπιτα με Σοκολάτα

Μηλόπιτα με Σοκολάτα

Γεύση:

  • Το κέικ ήταν υπέροχο! Η γλυκιά γεύση του μήλου συνδυάστηκε τέλεια με την πλούσια γεύση της σοκολάτας.
  • Η υφή του κέικ ήταν υγρή και αφράτη, η σοκολάτα και το καρύδι έδινε μια ωραία κριτσανιστή υφή.

Εμφάνιση:

  • Το κέικ είχε ένα ωραίο σοκολατενιο χρώμα και φαινόταν πολύ λαχταριστό.
  • Η σοκολάτα ήταν ομοιόμορφα μοιρασμένη στο κέικ.
  • Το κέικ ήταν καλοψημένο και δεν ήταν στεγνό.

Συνολικά:

  • Το κέικ μήλου με σοκολάτα ήταν ένα πολύ νόστιμο και εύκολο στη συνταγή κέικ.
  • Είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο.
  • Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!

Βαθμολογία:

5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Συστατικά

2 αυγα
1 φλιτζανι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι σίτου
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
1 μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές κακάο
4 μήλα

σιροπι σοκολατας:
1,5 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
50 γρ βουτυρο
100 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρικής

γλασο:
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτουρα
50 γρ βουτυρο

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και τα μήλα (ξεφλουδισμένα και τριμμένα).
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τους ξηρούς καρπούς, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και μετά προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε τα όλα απαλά και μετά αδειάστε τα σε ταψί (25Χ35 εκ.).

Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 40 λεπτά

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ένα φακελάκι ζάχαρη βανίλια, προσθέτουμε 50 γρ μαργαρίνη και 100 γρ σοκολάτα. Όταν λιώσει, περιχύστε το πάνω από το ψημένο κέικ και μετά αφήστε το κέικ να απορροφήσει την επικάλυψη.

Λιώνουμε στον μικροκυματων 100 γρ σοκολάτα και 50 γρ μαργαρίνη. Περιχύνουμε το κέικ που έχει κρυώσει και μετά αφήνουμε το γλάσο να σφίξει. Όταν σκληρύνει κόβουμε το κέικ σε κομμάτια!

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένα πανσετάκια με ρυζάκι: Μια γαστριμαργική απόλαυση
Επόμενο άρθροΡοξάκια: Το Γλυκό που Θα Λατρέψεις από την Πρώτη Μπουκιά