Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Τα  Μηλοπιτάκια με σφολιάτα είναι πολύ απλή και φτιάχνεται χρησιμοποιώντας έτοιμη ζύμη και φρέσκια γέμιση μηλόπιτας. Απολαύστε αυτά τα αφράτα γλυκά φούρνου που έχετε φτιάξει μόνοι σας για πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο!

Συστατικά

4 μήλα 
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
2 φύλλα κατεψυγμένα ή παγωμένα σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο
ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε γέμιση μήλου
Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε τα μήλα σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν όλα τα υλικά και να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες
Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε τα μήλα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αναμείξτε το κορν φλαουερ με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να πήξουν τα μήλα.
Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές νερό. Μεταφέρετε τη γέμιση μήλου σε ένα πιάτο για να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν καταψυχθεί, ξεπαγώστε τη σφολιάτα μέχρι να γίνει εύπλαστη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εάν η σφολιάτα ζεσταθεί πολύ, θα είναι χαλαρή και δύσκολη στη χρήση – σε αυτήν την περίπτωση, απλώς τη βάζετε ξανά στο ψυγείο.
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι περίπου 25cm x 25cm. Ίσως χρειαστεί να το απλώσετε ελαφρώς. Κόβουμε κάθε φύλλο ζύμης σε τέσσερα ίσα τετράγωνα. Βάλτε γέμιση μήλου πάνω από το μισό από κάθε τετράγωνο. Αλείψτε ελαφρά τη μισή άκρη κάθε τετραγώνου με αυγό.

Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα καλύπτοντας τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες να σφραγιστούν. Μεταφέρετε τα σε στρωμένο ταψί.
Με ένα ψαλίδι ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τρεις σχισμές στην κορυφή κάθε συναρμολογημένης ζύμης.
Βουρτσίστε τις κορυφές με χτυπημενο αυγο.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Αφληστε να κρυωσουν
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (άχνη) για το σερβίρισμα.

Vincenzo Antico

Προηγούμενο άρθροΜίνι πίτσα με σφολιάτα σε σχήμα σαλιγκαριού
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο με σάλτσα πορτοκαλιού