Μηλοπιτάκια

Τα Υλικά που θα χρειαστούμε είναι…

Για την ζύμη
1 κουπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 αυγο
1 κυβο μαγιά
5 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
350 με 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση
4 μήλα κομμένα σε κυβακια
4 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλακι κανέλα
1 σφηνακι ποτό μανταρίνι η κονιάκ
50 γρ βούτυρο

Για την επικάλυψη
1 κροκος
Λίγο γαλα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι, και τέλος το αλεύρι. Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Σε ενα τηγάνι Βάζουμε τα υλικά για την γέμιση .Τα βάζουμε στην φωτιά τα ανακατεύουμε να σιγοβρασουν και να μελωσουν τα μήλα.
Παίρνουμε την ζύμη αφού έχει φουσκώσει και κάνουμε μικρά μπαλάκια. Παίρνουμε κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε βάζουμε με ένα κουταλάκι λιγο από την γέμιση, κόβουμε με ένα κόφτη σε τέσσερις μεριές τη ζύμη και τα διπλώνουμε γύρω από τα μήλα ώστε να γίνει σαν τριαντάφυλλο.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ανακατεύουμε το κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα μηλοπιτακια.
Ψήνουμε στους 180με 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβιρουμε ζεστά με λίγο μέλι που απλώνουμε από επάνω και ζάχαρη άχνη!!!🍎

Μηλοπιτάκια

Η Συνταγή είναι της κας Βασιλικη ΜπερμπιλαγκαΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Τα  Μηλοπιτάκια με σφολιάτα είναι πολύ απλή και φτιάχνεται χρησιμοποιώντας έτοιμη ζύμη και φρέσκια γέμιση μηλόπιτας. Απολαύστε αυτά τα αφράτα γλυκά φούρνου που έχετε φτιάξει μόνοι σας για πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο!

Συστατικά

4 μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
2 φύλλα κατεψυγμένα ή παγωμένα σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο
ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε γέμιση μήλου
Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε τα μήλα σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν όλα τα υλικά και να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες
Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε τα μήλα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Αναμείξτε το κορν φλαουερ με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να πήξουν τα μήλα.
Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές νερό. Μεταφέρετε τη γέμιση μήλου σε ένα πιάτο για να κρυώσει.

Για τη συναρμολόγηση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αν καταψυχθεί, ξεπαγώστε τη σφολιάτα μέχρι να γίνει εύπλαστη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εάν η σφολιάτα ζεσταθεί πολύ, θα είναι χαλαρή και δύσκολη στη χρήση – σε αυτήν την περίπτωση, απλώς τη βάζετε ξανά στο ψυγείο.
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι περίπου 25cm x 25cm. Ίσως χρειαστεί να το απλώσετε ελαφρώς. Κόβουμε κάθε φύλλο ζύμης σε τέσσερα ίσα τετράγωνα. Βάλτε γέμιση μήλου πάνω από το μισό από κάθε τετράγωνο. Αλείψτε ελαφρά τη μισή άκρη κάθε τετραγώνου με αυγό.

Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα καλύπτοντας τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες να σφραγιστούν. Μεταφέρετε τα σε στρωμένο ταψί.
Με ένα ψαλίδι ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τρεις σχισμές στην κορυφή κάθε συναρμολογημένης ζύμης.
Βουρτσίστε τις κορυφές με χτυπημενο αυγο.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Αφληστε να κρυωσουν
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (άχνη) για το σερβίρισμα.

Vincenzo Antico

Προηγούμενο άρθροΠίτα με χοιρινό, πράσο, σέλινο
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με γιαούρτι, αγκαλιά με τραγανό καρύδι, σιρόπι και γλυκό του κουταλιού