Κουλουράκια θεσσαλονικης

Αυτά τα μίνι κουλουράκια Θεσσαλονίκης μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης! Η τέλεια τραγανή κρούστα, το χρυσαφένιο χρώμα από το σουσάμι, η γλυκιά γεύση…

Σίγουρα θα φέρουν μια γεύση από βόρεια Ελλάδα στην εκδήλωσή σας! Πείτε μας, τα συνόδεψαν με τυρί κρέμα ή μέλι;

Είμαι σίγουρος ότι ήταν πεντανόστιμα  και άφησαν σε όλους γλυκές αναμνήσεις. 

Η δοση που θα σα γραψω βγαζει 37 κουλουρακια.

Υλικα:

500 ml χλιαρο νερο
2 φακ.ξερη μαγια
1κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.σ.ταχινι
Αλευρι γ.ο.χ. 1 kg ισως και λιγο παραπανω.
Χλιαρο νερο +ζαχαρη
Σουσαμι.

Εκτέλεση

Διαλυουμε την μαγια στο νερο μαζι με την ζαχαρη.Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι το οποιο ριχνουμε σταδιακα.Ζυμωνουμε καλα η ζυμη ειναι αφρατη ,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.Οταν ειναι ετοιμη κοβουμε μικρα μπαλακια των 45 γρ.ανοιγουμε σε κορδονι και κανουμε κυκλακια.Βουταμε στο ζαχαρονερο μετα στο σουσαμι και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα.Αφηνουμε 20 λεπτα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για περιπου 20 με 25 λεπτα.

Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Πάστα Φλώρα
Επόμενο άρθροΗ ζαμπονοτυρόπιτα που θα σε κάνει να φωνάξεις “Αχ τέλεια!