Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ πατάτας

Το Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ πατάτας είναι ένα κλασικό πιάτο με ελληνικές ρίζες. Η συνδυασμένη γεύση του ζουμερού μοσχαρίσιου κρέατος με το απαλό πουρέ πατάτας το καθιστά απολαυστικό. Είναι ιδανικό για ένα ζεστό και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά :

1 krg μοσχάρι (κατά προτίμηση στην ωμοπλάτη)
500 γρ κρεμμύδι
1 καρότο
μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, υγρό μείγμα μπαχαρικών, πάπρικα
μαϊντανός
20 γρ βούτυρο
μουστάρδα
Ζωμό βοδινό
1 κσ πελτε ντομάτας
Φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:

✅ Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγαλύτερα κομμάτια και το μαριναρουμε με: λάδι, αλάτι, πιπέρι, υγρό μείγμα μπαχαρικών και μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση. Το καλύτερο για μια νύχτα
✅ Ψιλοκόβουμε 500 γραμμάρια κρεμμύδι για 1 κιλό κρέας. Σοταρουμε για 5 λεπτά.
✅ Για το καλύτερο άρωμα, δοκιμάστε και ρίξτε μέσα ενα λιπαρό κομμάτι κρέας και τηγανίστε το με κρεμμύδια
✅ Όσο τσιγαρίζεται το κρεμμύδι, τρίβουμε το καρότο και το προσθέτουμε με το κρεμμύδι.
Τηγανίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά και προσθέτουμε 20 γραμμάρια βούτυρο
✅ Αφαιρούμε το κοματι με το λιπαρο κρεας, προσθέτουμε 50 ml νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε παπρικα και πελτε ντομάτας
✅ Ριχνουμε μεσα το μαριναρισμένο κρέας με τα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά. Δεν χρειαζόμαστε νερό γιατί το κρέας θα βγάλει τους χυμούς του
✅ Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε ένα φύλλο δάφνης και 150 ml ζωμό βοδινού
✅ Σιγοβράζουμε για συνολικά 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε περιστασιακά ζωμό
✅ Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
✅ Προσαρμόστε το πάχος της σάλτσας με τα γούστα σας.

Και αυτό είναι όλο. Η σάλτσα έχει υπέροχη υφή και το κρέας είναι απαλό σαν βούτυρο

Δείτε το βιντεο της συνταγής στο Kuhinja za 10

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοκκινιστό μοσχαράκι της κατσαρόλας..

Κοκκινιστό μοσχαράκι της κατσαρόλας

Υλικά

Για 1 κιλό μοσχαράκι κιλοτο..
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 καροτακι 🥕 το μισό τριμμένο καί τό άλλο μισό σέ φετουλες,
μισό Κολοκυθακι σέ φέτες
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μουλτι,
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας 🍅,
1 σφηνακι μηλοξυδο,
1/2 κούπα κρασί 🍷 κόκκινο,
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
αλατοπιπερο ρίγανη,
1 ξύλο κανέλας,
λίγο μπαχάρι σέ σκόνη.

Εκτέλεση

Βάζω πρώτα τά κομμάτια κρέατος μέσα στην κατσαρόλα σκέτα χωρίς λάδι να σωθούν τα υγρά και τό γυρίζω .
Ύστερα ρίχνω το ελαιόλαδο, αφήνω λίγο να ροδισει και από τίς δύο πλευρές . Τώρα ρίχνω το κρεμμύδι, αφήνω λίγο, ύστερα το σκόρδο ψιλοκομμένο, ύστερα το πελτέ, σβήνω με μηλοξυδο, ρίχνω νερό γύρω στα δύο ποτήρια και αφήνουμε να βράσει το κρέας σέ σιγανή φωτιά 🔥. Γύρω στην 1 ώρα.

Όταν δω ότι τσιμπιεται ρίχνω από το μουλτι τίς ντομάτες,
το καρότο 🥕 τά μπαχαρικά και το αλάτι. Βάζω τώρα μέτρια φωτιά 🔥 και βράζω το κοκκινιστό κρέας μέχρι να μείνει
με την σάλτσα του. Το σερβίρω με τηγανητές πατάτες όπου τηγανησα μέσα σέ μπωλικο σπορελαιο.

Καλη Υγεία να έχετε

ΠΗΓΗ: Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ογκρατέν με κασέρι
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με τηγανητά μήλα: Η πιο λαχταριστή συνταγή για το απόλυτο γλυκό του χειμώνα