Το μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.
Η πλούσια γεύση του κρέατος, σε συνδυασμό με τη γλυκιά γεύση των πατατών και τα αρωματικά μπαχαρικά, δημιουργούν ένα φανταστικό πιάτο. Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο μοσχάρι κοκκινιστό, ακολουθώντας τη συνταγή της κας Ελινα Σκλαβου

Υλικά:

600 γραμμάρια μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
Αλεύρι για πανάρισμα
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5-6 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλας
Κόκκοι πιπέρι
3 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
Πιπέρι
Πάπρικα
2-3 ποτήρια νερό
3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αλευρωσα το κρέας και το τσιγαριζω σε κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο.
Αφου πάρει χρώμα απ’όλες τις πλευρές προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκορδο, μπαχάρια, ξυλάκι κανέλας, κόκκους πιπέρι και τρία δαφνοφυλλα.
Ανακατευω να ροδισει καλά το κρεμμύδι, σβήνω με κόκκινο ξηρό κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το πελτε και την κονσέρβα ντοματακια
ψιλοκομμένα. Επίσης πιπερι, πάπρικα και 2-3 ποτήρια νερό να σκεπαστεί καλά.
Χαμηλωνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας.
Τελος ρίχνω τις πατάτες κομμένες,αλατιζω και βράζω άλλη μισή ώρα!!!

Καλή υγεία να έχετε!!!💖💖