Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο

Το μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει τις γεύσεις της κρεατικής με το άρωμα των λαχανικών. Η προετοιμασία του είναι απλή και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Συνήθως το μοσχαράκι ψήνεται στο φούρνο μαζί με τις μελιτζάνες και τις πατάτες, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο. Επιπλέον, μπορεί να συνοδευτεί με διάφορα λαχανικά και σαλάτες για μια πλήρη διατροφή.

Υλικά

– 1 κιλό μοσχαράκι ελιά ή ποντίκι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
– 3 μέτριες μελιτζάνες
– 5 πατάτες μέτριες
– 3 καρότα
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδου
– 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
– 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
– 3 – 4 κόκκοι μπαχάρι
– 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
– 1κουτ, γλυκού καπνιστή πάπρικα
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 ποτηράκι κονιάκ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια μήκους 4-5 cm και τις βάζουμε για λίγο (20-30 λεπτά) σε νερό με λίγο αλάτι
για να ξεπικρίσουν. Μερικές ποικιλίες δεν είναι πικρές οπότε αυτό δεν χρειάζεται.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα καρότα σε φέτες, τις πατατες αφήνουμε σε λεκανίτσα με νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.
Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ λεπτά, προσθέτοντας την καπνιστή πάπρικα και το μπαχάρι.

Σβήνουμε με το κονιάκ. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες τριμμένες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνουμε 1 – 2 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μαζί με τα καρότα για περίπου 1 ώρα και 30΄
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 5 λεπτά, ίσα να γυαλίσουν.
Μόλις τις βγάλουμε, τις πατάτες μόνο, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες.

Παίρνουμε ένα ταψι, βάζουμε πρώτα τα κομμάτια από το μοσχαράκι, και συνεχίζουμε βάζοντας τις μελιτζάνες τις πατάτες και τα καρότα.
Φροντίζουμε, τα κομμάτια του μοσχαριού να τα σκεπάσουμε με μελιτζάνες για να μη καούν και στεγνώσουν.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας που υπάρχει στην κατσαρόλα. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 175/180 και ψήνουμε για 1 ώρα και 30΄.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι με μανιτάρια και ρύζι

Μοσχαράκι με μανιτάρια και ρύζι

Μοσχαράκι με μανιτάρια και ρύζι αχνιστό και άκρως απολαυστικό ρύζι! Δοκίμασε αυτή την υπέροχη και παραδοσιακή συνταγή για μοσχάρι με μανιτάρια και θα την λατρέψεις

Υλικά

750 γρ Μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 Κούπα λάδι
1 Κούπα χυμό ντομάτας
1 Κουτάλι της σούπας πελτέ
12 Μεγάλα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 Φίλο Δάφνης
2 Σκελίδες σκόρδο
1/2 Ξυλάκι κανέλας Αλάτι και πιπέρι
1 Κούπα ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Έχουμε βάλει το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει σοτάρουμε το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο . Προσθέτουμε τον Πελτέ Το σβήνουμε με το κονιάκ προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά . Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε για 45 έως 50 λεπτά σε σιγανή φωτιά στην χύτρα . Έχουμε βράσει το ρύζι μας 6-7 Λεπτά και σερβίρουμε με ότι τυρί μας αρέσει !!

Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με φουντούκια
Επόμενο άρθροΚατσικάκι ή αρνάκι λαδοριγανη