Μοσχάρι Κοκκινιστό

Το μοσχάρι κοκκινιστό αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, γεμάτο με αρώματα και γεύσεις που ξυπνούν τις αισθήσεις. Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αγκαλιάζει το τρυφερό μοσχάρι, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το μοσχάρι κοκκινιστό τόσο ξεχωριστό:

  • Πλούσια γεύση: Η σάλτσα ντομάτας, με την προσθήκη μπαχαρικών όπως το κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο, δημιουργεί μια γευστική πανδαισία.
  • Τρυφερή υφή: Το μοσχάρι μαγειρεύεται σιγά σιγά, μέχρι να γίνει λουκούμι και να λιώνει στο στόμα.
  • Αρωματική εμπειρία: Τα μυρωδικά, όπως η δάφνη και το ρίγανη, προσθέτουν μια αρωματική πινελιά στο πιάτο.
  • Ποικιλία: Το μοσχάρι κοκκινιστό μπορεί να σερβιριστεί με διάφορες γαρνιτούρες, όπως ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Εκτός από την εκπληκτική γεύση, το μοσχάρι κοκκινιστό έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

  • Είναι ένα θρεπτικό πιάτο: Το μοσχάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, ενώ η σάλτσα ντομάτας περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Είναι εύκολο στην παρασκευή: Η συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό δεν είναι περίπλοκη και μπορεί να την υλοποιήσει ακόμα και ένας αρχάριος μάγειρας.

Συνοψίζοντας, το μοσχάρι κοκκινιστό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γευστικό, θρεπτικό πιάτο. Είναι ιδανικό για οικογενειακά γεύματα, αλλά και για τραπέζια με φίλους.

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε να φτιάξετε μοσχάρι κοκκινιστό στο σπίτι. Σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με την γεύση και τα αρώματα του!

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σάλτσα ντομάτας
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κουπα κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι-ζάχαρη και 2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής

Αφού έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι,κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι,καρότο και το μοσχάρι αφού ροδίσει καλά το κρέας,ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί,στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και δυο κούπες νερό,αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα !!
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦρεσκοψημένο μπριός με πορτοκάλι…χωρίς γάλα, χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΧαλβάς αμυγδάλου με μέλι