Μοσχάρι Λεμονάτο
- Η ονομασία “Μοσχάρι Λεμονάτο…της Μαμάς” ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις και δημιουργεί προσδοκίες για μια ζεστή, σπιτική γεύση.
- Η παρουσίαση του πιάτου είναι δελεαστική, με το μοσχάρι βυθισμένο σε μια λεμονάτη σάλτσα, πλαισιωμένο από ρύζι ή πατάτες.
Συστατικά
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε φέτες
2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κλαράκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
700 ml νερού
1 κουταλιά σούπας θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 ½ κουταλάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Πλένετε και κόβετε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες. Αφήστε το να στραγγίσει ή να στεγνώσει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι σε τρεις παρτίδες και στις δύο πλευρές.
Βάλτε το σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρις ότου είναι ημιδιαφανές, ξύνοντας το τηγάνι για να βγάλετε τα καφέ στίγματα από το τηγάνι.
Όταν το κρεμμύδι είναι μαλακό, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Προσθέστε το νερό και βράστε.
Δείτε την συνέχεια της συνταγής εδώ
Συνολική εμπειρία:
- Το Μοσχάρι Λεμονάτο…της Μαμάς αποτελεί μια αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή που προσφέρει μια γευστική εμπειρία γεμάτη νοσταλγία.
- Η αρμονία γεύσεων και υφών, σε συνδυασμό με τα αχνιστά αρώματα, συνθέτουν ένα πιάτο που αγγίζει τις αισθήσεις και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.