Μοσχάρι με μελιτζάνες στο φούρνο

Η Συνταγή είναι του Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά

1 κιλο μοσχάρι ελιά η κιλότο
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
4 κόκκους μπαχάρι
Λίγο άσπρο κρασί
Πελτέ
Χυμό ντομάτας
1,5 κιλό μελιτζάνες γλυκές μακριές αργίτικες, τσακώνικες

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το κρέας το σκουπίζουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες πάχους 1 εκατ. Τις αλατίζετε και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι η πλαστική λεκάνη για ½ ώρα περίπου.
Τις ξεπλένεται με άφθονο νερό και τις στύβετε με το χέρι σας να φύγουν τα πολλά νερά. Τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές και αμέσως τις βάζουμε στο ταψί μας.

Το λάδι από το τηγάνι το βάζουμε στην χύτρα και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι καλά και από τις 2 πλευρές μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί τσιγαρίζουμε τον πελτέ βάζουμε τον χυμό από την ντομάτα προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τους κόκκους μπαχάρι και κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το προσθέτουμε στο ταψί μας, μαζί με τις μελιτζάνες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω για 1 ώρα.
Μόλις περάσει μίση ώρα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για το υπόλοιπο μισάωρο.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει έντονο συνοδό, και μια ετικέτα Ξινόμαυρου όπως το Διαμαντάκος Νάουσα 2008 θα το αναδείξει μοναδικά. Είναι ελαφρώς στυφό κρασί, με ισορροπημένη δομή και τονισμένη οξύτητα. Τα αρώματά του θυμίζουν πιπεριά, μαύρο κεράσι και ντομάτα!

Καλή απόλαυση