Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο να κολυμπάνε σε μια σαλτσουλα με καραμελωμενα κρεμμύδια με φρέσκια ντομάτα αγκαλιασμενα με πατατουλες και πιπεριές 🍅🌶️🍅

Υλικά

για τα κεφτεδάκια
600γρ κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
1/2 κούπα φρυγανιά
1/2 κούπα κουακερ
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
2 κ σ μουστάρδα
2κ.σ λαδι
1κ.σ ξυδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
αλατοπίπερο πάπρικα κύμινο

Σάλτσα
3 κρεμμύδια φέτες
2 ντομάτες χοντροκομμένες
αλατοπίπερο
3 κ.σ λάδι
1 σκ σκόρδο πάπρικα
1 κ.σ ζάχαρη
1 σφηνακι κρασι

Εκτέλεση

Τα ζυμωνω τα υλικά για τα κεφτεδάκια βάζω στο ψυγείο για λίγο πλάθω κεφτεδάκια .Τοποθετώ πρώτα τις πατάτες μου αλατοπίπερομενες λίγο λάδι και πάπρικα μουστάρδα σκόρδο λεμονοθυμαρο και ψήνω για ένα εικοσαλεπτο προσθέτω τις μπριζόλες μαριναρισμενες και τα κεφτεδάκια Σκορπάω εδώ κ εκει χοντροκομμένες πιπεριές και περιλουζω το φαγητό με μια σάλτσα που έχω ετοιμάσει στο τηγάνι .

Σάλτσα
Σε ένα τηγάνι βαζω κρεμμύδια σε φέτες, ντομάτες χοντροκομμένες αλατοπίπερο,λάδι 1 σκ σκόρδο πάπρικα, ζάχαρη, 1 σφηνακι κρασι και λίγο νερακι
Περνουν μια βράση και την προσθέτω στο ταψί. Ψήνω μέχρι να μελώσει το φαγητό!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΌΛΑΥΣΗ 😍

Η Συνταγή είναι της Theni Sotiropoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια και πατάτας στο φούρνο

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια και πατάτας στο φούρνο

Υλικά:

1 κιλό κεφτεδάκια τα είχα έτοιμα στην κατάψυξη
5 μεγάλες πατάτες βρασμένες
2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
Απο μισή πιπεριά κίτρινη και κόκκινη κόμμενες σε ρομβους
Γραβιέρα και χαλούμι σε ρομβους
5 φέτες edam
Παρμεζάνα τριμμένη η ξηρό ανθότυρο (αναρη)
Ελαιόλαδο
1 κούπα νερό ζεστό
1 κούπα χυμό ντομάτας με φύλλα βασιλικού
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου

Πώς θα το κάνουμε:

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και λίγο ελαιόλαδο.


Αραδιάζουμε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, τις πιπεριές, και τα τυριά.

Όταν βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και πιέζουμε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ.


Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε κεφτεδάκια πατάτας  και τα αραδιαζουμε και αυτά στο ταψί. Προσθέτουμε τις φέτες Edam κομμένες, τριμμένη παρμεζάνα η ανθότυρο ξηρό η αναρη, λίγο ελαιόλαδο,

την κούπα νερό και ψήνουμε στους 200′ C βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδιζουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε με κουτάλι το χυμό ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνας η αναρη (ξηρό ανθότυρο).


Ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχουν ροδίσει τα κεφτεδάκια πατάτας.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε ζεστό..

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι

ΠΗΓΗ: 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα…μια πραγματική ραψώδια από καρύδια και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣουσαμάδες με αμύγδαλο και καρύδι