Μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι
Το μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι είναι ένα πιάτο που προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία γεύσης. Το συκώτι είναι τρυφερό και πλούσιο σε γεύση, και όταν μαγειρεύεται στο τηγάνι, αποκτά μια υπέροχη κρούστα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λεμονάτη σάλτσα ή να το απολαύσετε με συνοδευτικά πιάτα όπως πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια γευστική και ενδιαφέρουσα επιλογή κρέατος.
Υλικά
3 Κομμάτια συκώτι
Αλάτι πιπέρι
3 Σκελίδες τριμμένο σκόρδο
1/2 Κούπας Λάδι
1 Φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Έχω αλατοπιπερώσει το συκώτι Το αλεύρωνω και το ψήνω απ’ τις δύο μεριές από 3 λεπτά την κάθε μεριά. Έχω λιώσει τις τρεις σκελίδες σκόρδο σε μισή κούπα του τσαγιού ξύδι και Προς το τέλος το πρόσθετο στο συκώτι. Κλείνω με καπάκι και το αποσύρω από τη φωτιά και έτσι δενη πολή καλά η σάλτσα. Όταν αφαιρέσουμε το καπάκι προσθέτουμε ρίγανη η δεντρολίβανό!!
Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Συκώτι Μοσχαρίσιο
Το συκώτι έχει μια λεπτή γεύση, αν και αυτό εξαρτάται από την ηλικία του ζώου.
Όσο μικρότερο είναι το ζώο, τόσο πιο νόστιμο είναι το συκώτι. Το κύριο μυστικό του μαγειρέματος νόστιμου συκωτιού είναι ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας, φρέσκο προϊόν.
Ένα καλό συκώτι είναι ελαστικό, απαλό, υγρό, γυαλιστερό, χωρίς ξηρές κηλίδες και γρατσουνιές, με ευχάριστο και ελαφρώς γλυκό άρωμα.
Εάν αισθάνεστε μια ξινή μυρωδιά, δεν πρέπει να το αγοράσετε, γιατί δεν είναι πλέον φρέσκο, μπορείτε επίσης να το δείτε από το χρώμα του – όσο πιο μπαγιατικο είναι, τόσο πιο σκούρο είναι το συκώτι.
Οι θρόμβοι αίματος, τα αιμοφόρα αγγεία και οι πρασινωπές κηλίδες αποτελούν ένδειξη βλάβης στη χοληδόχο κύστη – σε αυτή την περίπτωση, το συκώτι θα είναι πολύ πικρό.
Το φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι έχει το χρώμα υπερώριμου κερασιου – κόκκινο-καφέ, και αν τρυπηθεί ελαφρά με ένα μαχαίρι, θα εμφανιστεί κόκκινο αίμα.
Το γάλα κάνει θαύματα με το συκώτι -μετά το μούλιασμα αποκτά βελούδινη απαλότητα και τρυφερότητα.
Αν κοιτάξετε τις πηγές οποιασδήποτε βιταμίνης, τότε, πιθανότατα, όλες υπάρχουν στο συκώτι.
Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζωτικά μέταλλα: χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Β12, Α, Ε, C.
Είναι σημαντικό να συμπεριληφθεί το συκώτι στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών (από μια ορισμένη ηλικία).
Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ή μοσχαρίσιο συκώτι
500 ml κρύο γάλα
5 μεσαία κρεμμυδια
3-4 κουταλιές λάδι
2-3 κουταλιές αλεύρι για το πανάρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα φρέσκια ή ξερή ψιλοκομμένη μαντζουράνα ή ρίγανη
Εκτέλεση
Εάν το συκώτι είναι μονοκόμματο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη μεμβράνη από αυτο, να αφαιρέσετε τα μεγάλα αγγεία και να τα κόψετε σε φέτες 1 εκ.
Εάν τα κομμάτια είναι ήδη κομμένα, τότε ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρέστε την επάνω μεμβράνη από αυτά .
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με κρύο γάλα για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το συκώτι από το γάλα, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αλευρώνουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το συκώτι μέχρι να ροδίσει,
πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια φωτιά, για 3-5 λεπτά. σε κάθε πλευρά.
Όταν τα κομμάτια του συκωτιού είναι ήδη τηγανισμένα από τη μια πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και αλατίζουμε τη τηγανισμένη πλευρά, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα ή ρίγανη.
Βάλτε το έτοιμο συκώτι σε ένα πιάτο και διατηρήστε το ζεστό.
Καλή Απόλαυση