Μπακλαβάς 

Αυτός ο Μπακλαβάς που μοιράζομαι μαζί σας σήμερα είναι απλή και εύκολη, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Συστατικά:

600 γρ έτοιμα φύλλα κρούστας μπακλαβά
5 αυγά
250 γρ ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γιαουρτι
1 μπέικιν πάουντερ
1 ζάχαρη βανίλια
350 γρ αλεσμένα καρύδια

Σιροπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό

Παρασκευή:

Χωρίζουμε τα φύλλα σε 2 ίσα μέρη.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαουρτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη βανίλιας.
Αραδιάζουμε μία-μία τις κρούστες σε ταψί, ενώ καλύπτουμε την καθεμία με την έτοιμη γέμιση.
Όταν έχετε εξαντλήσει τα μισα φύλλα, βάζετε 350 γρ καρύδια και συνεχίζετε να στρώνετε την άλλη μισή με τον ίδιο τρόπο.
Η τελευταία κρούστα πρέπει επίσης να την αλλοιψουμε με το μειγμα.
Κόψτε τον μπακλαβά πριν τον ψήσετε. Επίσης, είναι καλύτερα να το διατηρείτε σε δροσερό μέρος πριν το ψήσιμο, ώστε να μουλιάσουν καλά οι κρούστες.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Σιρόπι
Αφήνουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Τοποθετούμε λίγο από το κρυωμένο σιροπι σε ζεστό μπακλαβά.

Προηγούμενο άρθροΜεθυσμένα: Νηστίσιμη και Πεντανόστιμη Απόλαυση!
Επόμενο άρθροΤάρτα Μαρμελάδας με αλεύρι φαγόπυρου