Mπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ που μπορείτε να το φάτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Είναι φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας συστατικά όπως δημητριακά, ξηρούς καρπούς, μέλι και σοκολάτα. Είναι επίσης πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνοντάς τις μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια υγιεινή διατροφή. Μπορείτε να τις έχετε μαζί σας στη δουλειά, στο γυμναστήριο ή ακόμη και στο ταξίδι για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.

  • Ευκολία: Ιδανικά για γρήγορο και υγιεινό σνακ εν κινήσει.
  • Διατροφική αξία: Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων.
  • Ενέργεια: Παρέχουν ενέργεια και κρατούν το αίσθημα κορεσμού.
  • Ποικιλία: Διαθέσιμες σε διάφορες γεύσεις και υφές.

Συνολικά:

Οι μπάρες δημητριακών μπορούν να αποτελέσουν μια υγιεινή και βολική επιλογή για σνακ. Απλώς, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μπάρες με υγιεινά συστατικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Επιπλέον:

  • Μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος.
  • Είναι κατάλληλες για παιδιά και ενήλικες.
  • Μπορούν να καταναλωθούν πριν ή μετά την άσκηση.
  • Μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά γλυκά.

Yλικά

2 κουβερτούρες των 200 γραμμαρίων
3 κούπες τσαγιού βρώμη ή μούσλι δημητριακών
1 μικρή κρέμα γάλακτος των 200 γραμμαρίων ή
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 κούπα τσαγιού ότι γλυκό του κουταλιού προτιμάτε
100 γρ φουντούφια καθαρισμενα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε την κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα
τέλος προσθέτουμε τα δημητριακά τα φουντόυκια και το γλυκό του κουταλιού σε μικρά κομματάκια ανακατεύουμε καλά

και στρώνουμε
σε λαδόκολλα σε αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει
και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπάρας

Καλή Απόλαυση

H συνταγή είναι της Antigoni Diakatou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Υλικά

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ή σφενδόνη (σπόροι μαχλέπι) ή εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
130 γραμμάρια απλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
160 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
225 γραμμάρια κρύου βουτύρου
180 γραμμάρια βρώμης

γέμιση

Xουρμάδες 400 γραμμάρια
240 ml νερό
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα βάλτε την μαστιχα και το μαχλεπι σε μπλεντερ ή γουδοχέρι.

Μπορείτε να τα παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας, αλλά στη συνέχεια οι μπαρες θα έχουν κανονική γεύση χωρίς ανατολίτικες δονήσει
Στο μπλεντερ ή στο γουδι προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κάνει το τρίψιμο ευκολότερο) και καντε το σκονη και αφήστε στην άκρη
Στο μπλεντερ τωρα προσθέστε αλεύρι, σόδα, αλάτι και κανέλα καστανή ζάχαρη
Προσθέστε επίσης κρύο βουτύρου και χτυπήστε μέχρι γινουν σαν ψίχουλα αμμου

Mπάρες χουρμά με βρώμη
Κοσκινίστε μέσα την σκόνη μαστίχας και μαχλέπι
Προσθέστε επίσης την βρώμη και ξαναχτυπήστε
Βάλτε σε ένα μπολ και ζυμώστε για ένα λεπτό να ενωθεί η ζύμη

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Ετοιμάστε το ταψί (χρησιμοποίησα ένα ορθογώνιο 20 εκ) γραμμή που έστρωσα με λαδοκολα.
Πατήστε με το χερι σας τα 2/3 της ζύμης στο κάτω μέρος να κάνει μια βάση

Τώρα φτιάξτε τη γέμιση (εγώ χρησιμοποίησα πάστα χουρμά που αγόρασα) αλλά για να φτιάξετε τους δικούς σας χουρμάδες βάλτε τους σε ένα κατσαρολακι με 240 ml νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι χουρμάδες και στη συνέχεια επεξεργαστείτε σε ένα μπλεντερ.
Στους χουρμάδες προσθέστε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο αν αγοράσετε την πάστα γιατί είναι λίγο σκληρή μέχρι να τη ζυμώσετε
Προσθέστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Το ζυμώνουμε καλά μέχρι να μαλακώσει

Στη συνέχεια, πιέστε τη ζύμη της παστας χουρμα πάνω απο την βάση που εχετε στο ταψι, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Τριβουμε με το χερι τη ζύμη βρωμης που έχει μείνει απο πανω απο το μειγμα του χουρμα

Mπάρες χουρμά με βρώμη

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Και το δικό μου 28 λεπτά
Αφήστε το να ψηθεί εντελώς και απολαύστε το άρωμα αυτών των απολαυστικών μπαρων

Mπάρες χουρμά με βρώμη

 

Mπάρες χουρμά με βρώμη

H συνταγή είναι της Madelaine Hewitson

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα ψημένη σε τηγάνι 🤤🤤
Επόμενο άρθροΜανιτάρια στο φούρνο με κεφτεδάκια