Μπιφτέκι
Αχ, μπιφτέκι με φέτα! Ένα πιάτο που ξυπνάει μνήμες παιδικές, γεμάτο νοστιμιά και αυθεντικότητα. Η ζουμερή γεύση του κιμά, παντρεμένη με την αλμυρή φέτα και την δροσιά της ντοματας, δημιουργεί ένα γευστικό αριστούργημα.
Τι μου άρεσε:
- Η φέτα ήταν πεντανόστιμη, φρέσκια και ζουμερή, δίνοντας μια ωραία αλμυρή πινελιά στο μπιφτέκι.
- Το μπιφτέκι ήταν ψημένο σωστά, ζουμερό και με ωραία κρούστα.
- Ο συνδυασμός με την ντομάτα ήταν τέλειος, δροσίζοντας το πιάτο και προσθέτοντας μια ωραία γλυκιά γεύση.
Προτάσεις:
- Ίσως θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγο ρίγανη ή θυμάρι για extra γεύση.
- Μπορείτε να σερβίρετε το μπιφτέκι με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
- Μια ωραία σαλάτα θα ολοκλήρωνε τέλεια το γεύμα σας.
Συνολικά:
Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!
Συστατικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς ή συνδυασμός μοσχαρίσιου/αρνίσιου/χοιρινού κρέατος
1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζάνι φρυγανιά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες για το γαρνίρισμα
100 γρ. φέτα για την επικάλυψη
Οδηγίες
Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή μπιφτεκιού, προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας. Αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε λίγη ακόμα φρυγανιά (ή λίγο νερό αν είναι
πολύ στεγνό), μέχρι το μείγμα να γίνει στερεό.
Όταν τελειώσετε, βάλτε το μείγμα για τα μπιφτέκια στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά, ενώ προθερμαίνετε το
φούρνο στους 200C.
Σχηματίζετε το μείγμα σε επίπεδα στρογγυλά μπιφτέκια. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε τα στο φούρνο
για 18 λεπτά, γυρίζοντας τα μπιφτέκια, στα μέσα του χρόνου ψησίματος. Καλύψτε κάθε μπιφτέκι με μια φέτα ντομάτας και ένα μικρό κομάτι φέτας και ψήστε περαιτέρω για 7 λεπτά.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια, όσο είναι ακόμα ζεστά, με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μια πρέζα αποξηραμένη ρίγανη.
Απολαύστε