Μπιφτεκάκια στο φουρνο με λαχανικά

Αυτά τα μπιφτεκάκια είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Ο κιμάς συνδυάζεται με τρυφερά λαχανικά, προσφέροντας μια πλούσια γεύση και πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Το ψήσιμο στο φούρνο τα κάνει ακόμα πιο υγιεινά, καθώς δεν χρειάζεται επιπλέον λιπαρή ουσία.

Πλεονεκτήματα:

  • Υγιεινά: Χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
  • Γευστικά: Η γλυκιά γεύση των λαχανικών ταιριάζει τέλεια με τον κιμά.
  • Εύκολα: Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
  • Προσθέστε μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με αγγούρι και άνηθο.
  • Χρησιμοποιήστε κιμά γαλοπούλας ή μοσχαριού για μια πιο ελαφριά εκδοχή.

Συνολικά, τα μπιφτεκάκια στο φούρνο με λαχανικά είναι ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Υλικά:

για μπιφτέκια:
1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας
3 χούφτες ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ψιλοκομμένα 2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
μια πρέζα τσίλι σε σκόνη

για λαχανικά:

πράσινο, κόκκινο και κίτρινο πιπεριά. Λεπτά κομμένα
1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε δαχτυλίδια
3 μεσαίες πατάτες.
3 μεσαίες ντομάτες

για τη σάλτσα ντομάτας:

4 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
2 φλιτζάνια βραστό νερό
1 κύβος βοδινού
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικας
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 / 2 φλιτζάνι ή λιγότερο φυτικό λάδι για τηγάνισμα των μπιφτέκι και των πατατών
1 κουταλιά της σούπας λάδι για να βουρτσίζετε το ταψί.
2 κουταλιές της σούπας εγχυμένο ελαιόλαδο για να βουρτσίζετε την κορυφή των λαχανικών και των μπιφτέκι

Ταψί ψησίματος: 28×40

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλεντερ, βάλτε το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το λάδι. Χτυπήστε μέχρι να είναι ψιλοκομμένο.
Σταματήστε στο μεταξύ για να ξύσετε τις πλευρές του μπολ. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα θα είναι ψιλοκομμένα.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό στο κιμά σας. Αλατίστε, μαύρο πιπέρι και μια πρέζα τσίλι σε σκόνη.
Συνδυάστε όλα τα συστατικά μαζί. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά. Φορέστε γάντια αν προτιμάτε.
Πλύνετε τα χέρια σας και, στη συνέχεια, πάρτε μια μικρή ποσότητα κιμά, περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
Και φτιάξτε μπιφτέκια από αυτό. Το μείγμα είναι κολλώδες, οπότε να έχετε ένα μπολ με νερό και να βρέχετε τα χέρια σας κάθε φορά που κάνετε ένα μπιφτέκι.
Πάνω από μέτρια υψηλή φωτιά, προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίζετε κάθε πλευρά των μπιφτεκιών για περίπου 2 λεπτών (δε θέλουμε να ψηθούν καλα). Αφήστε στην άκρη.

Κόψτε τις πιπεριές σας και τα ξεφλουδισμένα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια. Αφαιρέστε τους σπόρους. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύκλους. Το ίδιο ισχύει και με τις ντομάτες.
Σε μέτρια υψηλή φωτιά, τηγανίζουμε τις πατάτες και στις δύο πλευρές μέχρι να μαγειρευτούν . Τοποθετήστε τις τηγανητές πατάτες σε μια πετσέτα κουζίνας για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι και αφήνω στην άκρη.
Ενεργοποιήστε το φούρνο σας στους 200 Κελσίου.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε βραστό νερό και αρωματίζουμε με γλυκιά σκόνη πάπρικας, κυβο ζωμο βοδινού, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και σε μέτρια χαμηλή φωτιά, αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι
να συνδυαστεί η σάλτσα.


Κόψτε τα δαχτυλίδια πιπεριές στα 2 εάν είναι τόσο μεγάλα. Βουρτσίστε το ταψί σας με λάδι και στη συνέχεια τακτοποιήστε τα μπιφτέκια και τα λαχανικά στο ταψί σας.


Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα μπιφτέκια και τα λαχανικά.


Βρέξτε ή βουρτσίστε το πάνω μέρος των μπιφτεκιων και των λαχανικών σας με ελαιόλαδο .
Στη συνέχεια, βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά. Παρακολουθήστε το πιάτο σας. Μετά από 20 λεπτά, αφαιρέστε το πιάτο από το φούρνο.

Καλή όρεξη.

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα αφράτα τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΜπάμιες και μελιτζάνες στο φούρνο (Νηστίσιμο)