Υλικά:

200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Πρέζα αλάτι
εσανς αμυγδάλου
Βανίλια
2 ασπράδια αυγών
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Επιπλέον ζάχαρη άχνη για καλυψη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε με σύρμα τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια
μαλακή μαρέγκα. Προσθέστε την εσανς αμυγδάλου και τη βανίλια και ανακατέψτε απαλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, αναμίξτε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού.

Ενωστείτε προσεκτικά τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίστε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη περαστετα μεσα απο ζαχαρη αχνη και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους. Πιέστε ελαφρά κάθε μπαλάκι με το χερι για να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό σχέδιο των μπισκότων.

Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 17-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.
Εγω έβαλα και ένα αμύγδαλο στο κεντρο.

Συμβουλές:

Μπορείτε να βρείτε αλεύρι αμυγδάλου σε καταστήματα με προϊόντα διατροφής ή να το φτιάξετε μόνοι σας αλέθοντας αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή αλλά όχι πολύ κολλώδης.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αμυγδάλου.
Προσέχετε να μην υπερψηθούν τα μπισκότα, καθώς θα σκληρύνουν.
Τα μπισκότα διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.
Απολαύστε αυτά τα αυθεντικά μπισκότα αμυγδάλου, με τη χαρακτηριστική τους τραγανή υφή και το
έντονο άρωμα αμυγδάλου!

Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτά τα μπισκότα με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι για ένα απολαυστικό σνακ.