Μπισκότα με καρότο και κανέλα

Υλικά

1 ποτηρι 200 ml

1 αυγό🥚
μισό ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
μισό ποτήρι λάδι
μισό ποτήρι άμυλο
1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα🥕
1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 και μισό φλιτζάνι αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για επικάλλειψη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό τη ζάχαρη και το λάδι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον νισεστέ το τριμμένο καρότο καρύδια την κανέλα ανακατέβουμε το μείγμα με το χέρι
Προσθέτουμε μετά και το αλεύρι με το μπεικιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα εως οτου πάρουμε μία ζύμη μπισκοτένια που δεν κολλάει στα χέρια
Κόβουμε δόσεις περίπου 450 γραμμάρια και φτιάχνουν μπαλάκια τα οποία τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά

Στο χρόνο αυτό ετοιμάζουμε επικάλυψη που είναι το ανακάτεμα της ζάχαρης με την κανέλα
Στη συνέχεια καλύπτουμε μπισκότα μέσα τη ζάχαρη άχνη και ειναι έτοιμα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο “Ραβάνι” της Αντας
Επόμενο άρθροΌταν έχετε 2 πατάτες και 1 αυγό κάντε αυτό! Μακάρι να είχα δοκιμάσει τη συνταγή νωρίτερα