Αυτά τα μπισκότα δεν είναι απλά μπισκότα. Είναι μια γαστριμαργική εμπειρία γεμάτη γλυκές εκπλήξεις. Η τραγανή υφή τους δίνει πάσα σε μια μαλακή και ζουμερή γέμιση λουκούμι, που αφήνει στο στόμα μια γλυκιά και αρωματική αίσθηση. Η ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού προσθέτει μια πινελιά δροσιάς και ξινότητας, που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα του λουκουμιού.

Υλικά:

2 αυγά
150 γρ ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
100 ml λάδι
120 γρ. γιαούρτι
400 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Γέμιση:

Λουκούμι κομμένο σε μικρά κομματάκια
Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού σε πολύ μικρά κομματάκια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πέρνουμε με το χερι ποσοτητα ζυμης περιπου 20-30 γρ ανοιγουμε με το χερι βαζουμε στην μεση ένα κοματακι
λουκουμι και λιγο ζαχαρωμενη φλουδα πορτοκλαι καλινουμε και πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί
στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλειφουμε με αυγο και πασπαλιζουμε με ζαχαρη

Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή cranberries.
Αν θέλετε τα μπισκότα σας να είναι πιο τραγανά, μπορείτε να τα ψήσετε για λίγο περισσότερο χρόνο.
Μπορείτε να φυλάξετε τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε πώς παρασκευάζονται εδώ

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Μοσχαρίσια με Σάλτσα Κρεμμυδιού!
Επόμενο άρθροΔίχρωμο Ραβανί