Μπισκότα με διχρωμη ζύμη

Αυτά τα μπισκότα με διχρωμη ζύμη είναι απλά στην παρασκευή, γευστικά και οπτικά εντυπωσιακά! Η ζύμη είναι εύκολη στο ζύμωμα και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξεκουραστεί. Η διχρωμία προσδίδει μια παιχνιδιάρικη και χαρούμενη νότα, ενώ η γεμάτη γεύση βουτύρου αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο.

Συμβουλές:

  • Φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε.
  • Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί, αλλά μην την παραζυμώσετε.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να απλώσετε τη ζύμη ομοιόμορφα.
  • Κόψτε τα μπισκότα με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με κουπ-πατ.
  • Ψήστε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα μπισκότα με διχρωμη ζύμη είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Υλικά:

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το αβγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε τα σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη στα δύο.
Σε ένα από τα δύο κομμάτια, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά.

Παρτε κομματακια ζυμης και σχηματίστε το φυλλο πιεστε τις ακρες να κολλησουν και καντε ένα σχεδιο με πηρούνι και τις φλέβες του φυλλου ή οτι σχεδιο σας αρέσει
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα σερβίρετε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mπισκότα με μήλο και καρύδι

Mπισκότα με καρύδι ημισελήνια

Τα μπισκότα με μήλο και καρύδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου . Είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά, με μια πλούσια γεύση μήλου και καρυδιού. Τα μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουν μια επιπλέον νότα νοστιμιάς και αρώματος.

Υλικά:

2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
10 g μπέικιν πάουντερ
Περίπου 16-18 μπισκότα
2 μέτρια μήλα
1 φλιτζάνι/200 ml ξηροί καρποί
Ζάχαρη σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αφαιρέστε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα. Κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες.
Χοντροκόψτε τα καρύδια.

Καλύψτε ένα ταψί 20×25 με λαδόκολα .Στρώστε τα μπισκότα στριμωχτα. Τοποθετήστε τα μήλα από πάνω και πασπαλιστε με λιγη κανέλα αν θέλετε.
Πασπαλίστε τα καρύδια από πάνω. Απλώστε το μείγμα και ισιώστε το.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα και στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα,για περίπου 25-28 λεπτά/ αλλά εξαρτάται ακόμα από το φούρνο/.

Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει.
Αφαιρέστε το από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόψτε μισοφέγγαρα με ένα εργαλείο της επιλογής σας.

Καλή απόλαυση !😍

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Ονειρικός Χαλβάς με Πορτοκάλι και Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο για όλες τις ώρες: Χορταστικό και γευστικό!