Mπισκότα με μήλο και καρύδι

Τα μπισκότα με μήλο και καρύδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου . Είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά, με μια πλούσια γεύση μήλου και καρυδιού. Τα μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουν μια επιπλέον νότα νοστιμιάς και αρώματος.

Υλικά:

2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
10 g μπέικιν πάουντερ
Περίπου 16-18 μπισκότα
2 μέτρια μήλα
1 φλιτζάνι/200 ml ξηροί καρποί
Ζάχαρη σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αφαιρέστε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα. Κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες.
Χοντροκόψτε τα καρύδια.

Καλύψτε ένα ταψί 20×25 με λαδόκολα .Στρώστε τα μπισκότα στριμωχτα. Τοποθετήστε τα μήλα από πάνω και πασπαλιστε με λιγη κανέλα αν θέλετε.
Πασπαλίστε τα καρύδια από πάνω. Απλώστε το μείγμα και ισιώστε το.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα και στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα,για περίπου 25-28 λεπτά/ αλλά εξαρτάται ακόμα από το φούρνο/.

Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει.
Αφαιρέστε το από το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόψτε μισοφέγγαρα με ένα εργαλείο της επιλογής σας.

Καλή απόλαυση !😍

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Μεθυσμένα με Ινδοκάρυδο: Αέρινα και Αρωματικά
Επόμενο άρθροΔοκιμάστε αυτή την γλυκιά κολοκυθόπιτα…και θα την φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι