Η ζύμη ωμή ακόμη έχει γεύση καραμέλας. Όποια τα φτιάξει θα με θυμηθεί θα φαγωθούν μολις βγουν απο το φούρνο!!!

Υλικά για 40 κουλουρακια :
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. μέλι
2 αβγα
ξύσμα ενος πορτοκαλιού
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα γιαούρτη
5 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 μπεικιν

Εκτελεση
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά και το ηλιέλαιο με το βούτυρο και το ξύσμα.
Ρίχνουμε το χυμό και το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατευοντας με τα χέρια.
Έχουμε μια βελούδινη ζύμη που ξεκολλάει από το σκεύος και τα χέρια με υφή σαν πλαστελίνη.
Πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Όμως για να γίνουν τραγάνα από έξω πλάθουμε και παιδεύουμε τη ζύμη πριν δώσουμε οριστικό σχημα.
Εγώ ανοίγω ένα κομμάτι ζύμης σε κορδόνι το ξανακάνω μπαλάκι και πάλι κορδόνι, όσες φορές θέλω.
Αλείφουμε τα κουλουράκια με αυγό χωρίς νερό, αυγό ή γάλα γιατί θαμπώνουν.


Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180′ για 10-15 ‘,ανάλογα με το μέγεθος και το φούρνο.
καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόψωμο…θα τους τρελάνει μικρούς μεγάλους
Επόμενο άρθροΧορτόπιτα χωρίς φύλλο…καλοψημένη τραγανή νοστιμότατη