Μπισκοτάκια με σοκολάτα

Συστατικά

Κομμάτια: 60
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια (το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσει καλά)
160 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κάψουλες βανιλίνη
2 αυγά
300 γρ. (2 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη ή αλεύρι αμυγδάλου – είναι το ίδιο πράγμα)

Επικάλυψη σοκολάτας 250 γρ

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε πτι φουρ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ρευστό, μαλακό και λείο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδιά μύτη σε σχήμα που σας αρέσει.
Πάνω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε τα μπισκότα.
Ψήνουμε για περίπου 11-13 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λιώστε τη Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βουτήξτε το μισό από κάθε μπισκότο σε σκληρή σοκολάτα και αφήστε το να στεγνώσει σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Σερβίρισμα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτάκια σοκολάτας, καρύδας και καβουρδισμένα αμύγδαλα 😊

Μπισκοτάκια σοκολάτας, καρύδας και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Συστατικά :

300 γρ αλεύρι 00
100 γρ βούτυρο
100 γρ τριμμένη καρύδα
100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανιλίνη
2 αυγα
1 κρόκο αυγού για το βούρτσισμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά σαν να είναι ζύμη για φύλλο, παίρνουμε μακριά κορδόνια όσο θέλουμε.


Αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180° για 15 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και μετά κόβουμε κάθε ξυλάκι σε φέτες διαγώνια (ή κατά του γούστου μας )

το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 200° μέχρι να ροδίσει το επιθυμητό χρώμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Miriam Salvino

Προηγούμενο άρθροΨητός γύρος, τραγανές πατάτες και αφράτες πίτες!
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι