Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ινδοκάρυδο

Η νηστεία θέλει κ τα γλυκάκια της κ εγώ σας έχω την πιο νόστιμη λιχουδιά μπισκοτογλυκό με κρέμα και ινδοκάρυδο, ελαφρύ κ λαχταριστό πραγματικά 🌾 Οπότε αν ψάχνετε για ένα γλυκό που να είναι δροσερό, εύκολο και γευστικό τότε το μπισκοτογλυκό με κρέμα και ινδοκάρυδο είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Υλικά

280 γρ ζαχαρη
130 γρ αλευρι
650 γρ νερό
2 βανίλιες
400 ml φυτικη σαντιγη
400 γρ μπισκότα Digestive
100 γρ ινδοκαρυδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, νερό κ ανακατεύουμε να βράσει το μίγμα κ να πήξει. Προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύοντας καλά….
Σκεπαζουμε με σελοφάν κ αφήνουμε να κρυώσει εντελώς….
Σ ένα μπωλ χτυπάμε τη φυτικη σαντυγη να πήξει κ βάζουμε ψυγείο.
Βγάζουμε τη σαντιγη απ το ψυγειο κ προσθέτουμε την κρύα κρέμα βανίλιας κ χτυπάμε με το μίξερ.
Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, από πάνω κρέμα, ξανά μπισκότα κ πάλι κρέμα…
Τελειώνουμε με τριμμένο ινδοκαρυδο……. κ βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 5 ώρες…
Έτοιμο, θα σας τρελάνει αυτή η συνταγή, δοκιμάστε το… ❤️

H συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Αυτό το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν ένα δροσερό, εύκολο και πανέμορφο γλυκό. Η κρέμα γιαουρτιού είναι ελαφριά και αφράτη, ενώ τα μπισκότα προσθέτουν μια ωραία υφή. Η διακόσμηση με καρύδι, σιρόπι βύσσινου και γλυκό του κουταλιού δίνει στο γλυκό μια γιορτινή εμφάνιση.

Υλικά:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • Μπισκότα πτι μπερ (περίπου 2 πακέτα)

Για διακόσμηση:

  • Καρύδι τριμμένο
  • Σιρόπι βύσσινο
  • Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι με το γάλα ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βουτήξτε τα μπισκότα ένα ένα στο γάλα ζαχαρούχο και στρώστε τα σε μια φόρμα, δημιουργώντας μια βάση.
  3. Απλώστε από πάνω το μισό μείγμα γιαουρτιού.
  4. Συνεχίστε με μια στρώση μπισκότα και έπειτα με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
  5. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή ιδανικά για όλο το βράδυ.
  6. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι, σιρόπι βύσσινο και γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπισκότου σας αρέσει.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα γιαουρτιού 1-2 βανίλιες.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή βύσσινα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Αντωνια Κρητικου

Προηγούμενο άρθροΜυστικά της Τοσκάνης: Σάλτσα Κιμά με Θεσπέσια Γεύση
Επόμενο άρθροΚέικ με άρωμα λεμόνι