Αυτό το μπισκοτογλυκό είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών! Η βελούδινη κρέμα πατισερί αγκαλιάζεται από τα τραγανά μπισκότα, ενώ η κρέμα σοκολάτας άνθος αραβοσίτου προσθέτει μια πλούσια και σοκολατένια νότα. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, και το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικότατο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα βουτύρου
1 λίτρο γάλα
100 γραμμάρια κορν φλάουρ
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 βανίλιες
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτας
Τρούφα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για την κρέμα πατισερί:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, την άχνη ζάχαρη και λίγο από το ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για το μπισκοτογλυκό:

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα πατισερί.
Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμη σειρά μπισκότα.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα.
Γαρνίρουμε με τρούφα.
Βάζουμε το μπισκοτογλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Παλμιρα Αριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό σοκολάτας και μέλι

Μπισκοτογλυκό σοκολάτας και μέλι

Υλικά:

250 γρ βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας φυσικό κακάο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι / ή παχύρρευστο σιρόπι ζάχαρης /
250 γρ μπισκότα / συνηθισμένα πτιμπερ/

Για το γλάσο:
½ φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών
120 γρ. ημίγλυκη μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη + επιπλέον για φλούδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί με λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε σε αυτό το κακάο, τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τα θρυμματισμένα
μπισκότα (χοντροκομένα). Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το πιέζουμε στον πάτο και στα πλαϊνά.

Για το γλασσο
Τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Σε μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Την αφήνετε για 1/2 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό, σοκολατένιο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από την βάση και απλώστε το ομοιόμορφα.


Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα!

Καλή Απόλαυση!