Μπισκοτογλυκό σοκολάτας

Αυτό το μπισκοτογλυκό σοκολάτας με κρέμα είναι μια απολαυστική και δροσιστική επιλογή για κάθε περίσταση! Η κρέμα είναι πλούσια και βελούδινη, ενώ τα μπισκότα προσθέτουν μια τραγανή υφή. Η σοκολάτα δίνει μια πλούσια γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του γλυκού:

  • Εύκολο στην παρασκευή: Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να φτιάξουν αυτό το γλυκό με ευκολία.
  • Γρήγορο: Μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 30 λεπτά.
  • Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπισκότου ή σοκολάτας σας αρέσει.
  • Δροσιστικό: Είναι ιδανικό για ζεστές μέρες.

  • Γευστικό: Η πλούσια κρέμα, τα τραγανά μπισκότα και η σοκολάτα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα ακαταμάχητο γλυκό.

Εάν ψάχνετε για ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό γλυκό, αυτό το μπισκοτογλυκό σοκολάτας με κρέμα είναι η τέλεια επιλογή!

Αντί να αγοράσετε ένα μπισκοτογλυκό σοκολάτας, μπορείτε να το φτιάξετε σούπερ γρήγορα και να είναι και νόστιμο.Δεν θα αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτή τη λιχουδιά.

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Χρειάζεσαι:

1 λίτρο γάλα
140 γρ ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
40 γρ πουτίγκα βανίλιας γιωτης
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
120 γρ σοκολάτα

Για το γλάσο:
100 γρ σοκολάτα
50 ml γάλα

Παρασκευή:

Τακτοποιήστε το μπισκότο στη φόρμα που στρώσετε με διάφανη μεμβρανη (και στις πλευρες και στο κάτω μέρος).

Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, την πουτίγκα βανίλιας, το αλεύρι και το κορν φλαουερ στο γάλα.

Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μοιράζουμε σε 2 ίσα μέρη, όσο είναι ακόμα ζεστά, μετά προσθέτουμε τη σοκολάτα στο ένα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίξτε πρώτα τη γέμιση σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα, στη συνέχεια απλωστε την ,
στη συνέχεια ρίξτε τη λευκη γέμιση και απλωστε την.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Λιωνουμε τη σοκολάτα με το γάλα και μετά περιχύνουμε το κέικ.
Αν θέλετε διακοσμήστε το με θρυμματισμένα μπισκότα και μετά βάλτε το στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού

Μπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού

Υλικά:

1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κρόκο
Μισό δοχείο κρέμα φουντουκιού ή Νουτελλα φουντουκι
1 φλιτζάνι γάλα για να μουλιάσουν τα μπισκότα
1 κουτί μπισκότα πτιι μπερ

Βήμα Βήμα:

Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα και το γάλα σε σκονη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουερ και τον κρόκο, ανακατέψτε ξανά καλά (χρησιμοποιήστε ένα συρμα για να βοηθήσετε).
Τοποθετούμε το κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Γίνεται πολύ κρεμώδες και απαλό αλλά αφού κρυώσει η σύσταση γίνεται πιο σφιχτή.
Τώρα περιμένετε να κρυώσει λίγο η κρέμα και  συναρμολογήσουμε.

Στρώνουμε τον πάτο του πιάτου με λίγη κρέμα.
Κάντε μια στρώση μπισκότα βρεγμένα γρήγορα στο γάλα.
Τώρα απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και κουταλιές κρέμα φουντουκιού.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα εμποτισμένη με γάλα.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με γάλα σκόνη χρησιμοποιώντας στραγγιστιρι και κρέμα φουντουκιού χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπισκότα που θελετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα φουντουκιού με ψιλοκομμένες φράουλες.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

 

Προηγούμενο άρθροΛαχανοτουρσί: Ούζο, ρακί, μεζές και καλή παρέα!
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με φυτικό λάδι και μαύρο σουσάμι