Η μπουγάτσα της τεμπελας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρωινά, φημισμένη για το τραγανό φύλλο, την αφράτη κρέμα και την πλούσια γεύση της
Είτε την προτιμάτε σκέτη αέρος, με κρέμα, τυρί ή κιμά, μια μπουγάτσα σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Απολαύστε το ζεστό ή κρύο, για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις διάφορες ποικιλίες που σας είπα παραπάνω για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία! Aυτη η ευκολη μπουγάτσα στιγμης με ζαχαρουχο γαλα και φυλλο κρουστας ειναι ιδανικη για πρωινο να συνοδεψει ακόμη και τον απογευματινο σας καφε!

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας
1 ζαχαρουχο
Μισο λιτρο νερο
300 ml γαλα
4 κ σ ζαχαρη
4 κ σ κουσταρ παουντερ
2 αυγα
150 γρ βιταμ λιωμενο
1 βανιλια
1 κ γ μπεικιν

Εκτέλεση

Τοποθετω τα φυλλα σουρωμενα στο ταψι, τα περιχυνω με το λιωμενο βιταμ και τα ψηνω λιγη ωρα στον αερα μεχρι να ροδισουν.
Όσο ψήνονται τα φύλλα, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, την ζαχαρη, το κουσταρ παουντερ, μπεικιν, νερό και το γάλα και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχυνω τα ψημενα φυλλα. Ξαναψηνω στο φουρνο μεχρι να πηξει η κρεμα. Σερβιρω με αχνη και κανελα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα σιγουρευτείτε ότι τα φύλλα είναι πολύ ζαρωμένα!
Μην παραψήσετε τη μπουγάτσα, δεν τη θέλετε στεγνή! Όταν δείτε κάποια σημεία στις άκρες να φουσκώνουν, είναι έτοιμη!
Αν το φύλλο σας είναι κατάψυξης, ξεπαγώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Καλη Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Kyriaki Orfanidou

Προηγούμενο άρθροΗ πιο Μερακλίδικη Χοιρινή Τηγανιά
Επόμενο άρθροΤραγανά Αμυγδαλωτά….εύκολα στην παρασκευή