Μπριάμ

Συστατικά:

-8 μικρές χρυσαφένιες πατάτες (κομμένες σε ροδέλες)
-3 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους (κομμένα σε ροδέλες)
-2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες)
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-ρίγανη
– θυμάρι ή δεντρολίβανο
-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (περισσότερο ή λιγότερο όπως προτιμάτε)
-1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους (τις τσάκισα στον πολυκόφτη)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σας καθώς και το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και το σκόρδο ανακατεύοντας και αφήστε τα στην άκρη.

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί μεγέθους περίπου 28 εκ, αλείψτε με ελαιόλαδο, μετά ρίξτε τις μισές ντομάτες θρυμματισμένες και στη συνέχεια συναρμολογήστε τα λαχανικά εναλλάξ πατάτες και κολοκυθάκια,

στη συνέχεια ρίξτε τις υπόλοιπες θρυμματισμένες ντομάτες από πάνω,

καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200 βαθμό φούρνου για 1 ώρα,
στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά και σερβίρετε όπως είναι με συνοδευτικό φέτα ή καποιο κρεας της επιλογής σας

Η Συνταγή και η εκτέλεση είναι του Gohar Tashan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπριάμ στο φούρνο με ψάρι 

Μπριάμ στο φούρνο με ψάρι 

Υλικά:

2 Φιλέτα Πέρκα
3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκυθάκια
4 μεγάλες πατάτες
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές κόκκινες
3 πιπεριές πράσινες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι,ρίγανη,πιπέρι
Πελτέ 1 κ.σ.
Μπαχάρια 2-3

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες,τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,τις πιπεριές σαν μεγάλες μπουκές(γιατί στο ψήσιμο θα μικρύνουν) τα καρότα σε φέτες,και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα με τη σάλτσα σε βαθύ ταψί.
Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 κ.σ. πελτέ,μπαχάρια,δυόσμο,μαιδανό.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια η με δύο κουτάλιες και ρίχνουμε και 1 φλ.νερό μη σας φαίνεται λίγο(θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά)


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στην μέση του χρόνου ψησίματος αφαιρουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το ψαρι αφου πρώτα το εχουμε αλατοπιπερώσει και ριγανώσει.
Επιπλεον μόλις το βάλουμε ριχνουμε από πάνω ζουμι απο το φαγητό και λιγο λάδι και ψηνουμε για άλλη μιση ώρα

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠλεχτό Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΓλυκό… “χωρίς” ζάχαρη! Ναι, καλά διαβάσατε!